Διάσωση τραυματισμένης καρέτα στο Καραβοστάσι Πλύτρας (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 13:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διάσωση τραυματισμένης καρέτα στο Καραβοστάσι Πλύτρας (ΦΩΤΟ)

Τραυματισμένη εντοπίστηκε από λουόμενους στην παραλία Καραβοστάσι στην Πλύτρα μια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα (caretta-caretta).  Το άτυχο ζώο είχε δεχθεί βίαιο χτύπημα στο κεφάλι, από ανθρώπινο χέρι, με αποτέλεσμα να έχει χάσει πολύ αίμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε και ενεργοποιήθηκε η ομάδα διάσωσης του Συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή», καθώς και το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Μόλις οι εθελοντές κατάφεραν να απομακρύνουν το ζώο από την παραλία και με τη βοήθεια του Λιμεναρχείου Γυθείου να το μεταφέρουν στα γραφεία του Συλλόγου, δόθηκαν οδηγίες από το Κέντρο Διάσωσης «Αρχελών», προκειμένου να του παραχθούν οι πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του «Αρχελών» για να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών