Εξαπόλυση του εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες της Λακωνίας

Τρίτη, 25 Μάιος 2021 21:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξαπόλυση του εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες της Λακωνίας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας ανακοινώνεται ότι έγινε  εξαπόλυση του εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στα πλαίσια του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus.

Η εξαπόλυση του εντόμου πραγματοποιήθηκε στις Κοινότητες  Καρυών, Βαρβίτσας, Βαμβακούς, Γεωργιτσίου, Βορδόνιας, Καλυβίων Σοχάς, Ανωγείων, Γοράνων, Άρνας, Σπαρτιάς του Δήμου Σπάρτης και Καστάνιας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Το έντομο το οποίο εξαπολύθηκε είναι παρασιτοειδές της σφήκας της καστανιάς. Τα θηλυκά άτομα θα γεννήσουν τα αυγά τους μέσα στις κηκίδες που έχει δημιουργήσει η σφήκα και θα καταστρέψουν τις προνύμφες της.

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς των παραπάνω Κοινοτήτων να μην πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων έως τα τέλη Ιουλίου.
Επίσης δεν πρέπει να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν τις κηκίδες από τις καστανιές φέτος και την επόμενη χρονιά, γιατί εκεί θα εναποθέσει τα αυγά του το έντομο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland