Απαγόρευση ψαρέματος από 1η Ιουλίου στο λιμάνι Γυθείου

Παρασκευή, 14 Μάιος 2021 16:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαγόρευση ψαρέματος από 1η Ιουλίου στο λιμάνι Γυθείου

Την απαγόρευση διενέργειας ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά με κάθε είδους αλιευτικό εργαλείο στο λιμάνι Γυθείου, από την 1η Ιουλίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Λιμεναρχείο Γυθείου. Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η διαδικασία στο τμήμα από την είσοδό του λιμανιού, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Παύλου και Πρωθυπουργού Τζανή Τζανετάκη, μέχρι τη θέση όπου υφίσταται ο φανός στον προβλήτα αυτού.

Η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από τη ξηρά επιτρέπεται σε όλο το μήκος της χερσαίας ζώνης λιμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και στον λιμένα Γυθείου, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως και την 30η Ιουνίου εκάστου έτους με χρήση ενός μόνο αλιευτικού εργαλείου ανά αλιέα υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Εφόσον ο προβλήτας του λιμένος είναι κενός και δεν υπάρχει Ε/Γ πλοίο για εκτέλεση δρομολογίου ή Φ/Γ για φορτοεφορτώσεις ή Κ/Ζ - Θ/Γ πλοίο αναψυχής β) όπως άλλως υποδειχθεί από τη Λιμενική Αρχή

Κάθε αλιέας μετά το πέρας της αλιείας υποχρεούται να καθαρίζει τον χώρο της χερσαίας ζώνης λιμένα από αντικείμενα που χρησιμοποίησε στην αλιεία.

Οι παραβάτες υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 296 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Γυθείου (Β' 508/1978).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών