Εορτασμός Εθνικής Αντίστασης στη Σπάρτη

Παρασκευή, 07 Μάιος 2021 09:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτασμός Εθνικής Αντίστασης στη Σπάρτη

Tους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού θα τιμήσει και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, με εκδηλώσεις στην πόλη της Σπάρτης που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Μαΐου.

Ειδικότερα, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός δημόσιων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και κατοικιών, ενώ θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών καταστημάτων της πόλης από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι της πρωινές ώρες της επομένης. 

Το πρωί της Κυριακής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, ενώ μετά το τέλος της δέησης θα γίνει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον πρόεδρο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» κ. Νικόλαο Κουφό.

Στη συνέχεια, οι επίσημοι θα μεταβούν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα όπου στις 11:10΄ πμ θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland