Το 2022 δίκτυο 5G στη Σπάρτη;

Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2021 14:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το 2022 δίκτυο 5G στη Σπάρτη;

Στη δέσμευση για έργα στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών 5G στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τρέχουσα διετία, προέβη ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα. Ειδικότερα, ο κ. Ζαρκαλής, απάντησε σε σχετική επιστολή που είχε αποστείλει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Στύλιο και όλους τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Ζαρκαλής, «η εταιρεία μας συμπεριλαμβάνει την περιφέρεια Πελοποννήσου, σε όλα τα μεγάλα έργα ψηφιακών υποδομών, ώστε να οδηγηθεί στη νέα ψηφιακή εποχή και να αξιοποιεί εργαλεία και καινοτομίες. Ειδικά για την πόλη της Καλαμάτας, θεωρούμε ότι έχει όλες τις προοπτικές να πρωτοστατήσει στην ψηφιακή καινοτομία και τις νέες τεχνολογικές τάσεις για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, και τη βιωσιμότητα».

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Δυστυχώς, το έδαφος δεν είναι πάντα πρόσφορο για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και γι' αυτό τον λόγο γίνεται περισσότερο επιτακτικό, σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, να στηρίζονται οι επενδύσεις υποδομών».

Αναφορικά με τον σχεδιασμό για την υλοποίηση των δικτύων 5G στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Ζαρκαλής σημειώνει πως «στην Καλαμάτα οι σχετικές επενδύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι και από το τέλος του χρόνου και κατά την διάρκεια του 2022 θα ακολουθήσουν οι άλλες πόλεις της περιφέρειας όπως το Ναύπλιο, η Κόρινθος, η Σπάρτη και η Τρίπολη».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia