Παρέμβαση Τζανετέα για υλοποίηση οδικών έργων στη Λακωνία

Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 17:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρέμβαση Τζανετέα για υλοποίηση οδικών έργων στη Λακωνία

Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας και τέως αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα.

Η επερώτηση έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους Δήμους στο τεχνικό πρόγραμμα της ΠΕ Λακωνίας είχαν ενταχθεί και ψηφιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Προγραμματικές Συμβάσεις για την υλοποίηση έργων οδικών εντός των δήμων.

Συγκεκριμένα:

Συντήρηση οδικού Δικτύου Δήμου Σπάρτης 800.000 ευρώ (Αριθμός απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου 47/2019 για τους οδικούς άξονες (Καλύβια Σοχάς, δρόμος Αναβρυτής προς Παναγία Φανερωμένη, Περιβόλια- Κόμβος Πελλάνας, ΚΕΕΜ – Ξηροκάμπι, Βρέσθενα προς Μεγάλη Βρύση)

Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Μονεμβασίας 600.000 ευρώ περιλαμβάνει τους οδικούς άξονες (Άγιος Φωκάς – Μονεμβάσια, δρόμος προς Κοκκινιά, δρόμος Άγιος Γεώργιος Μονεμβασίας προς Βιγκλάφια)

Επειδή έχει περάσει 1,5 χρόνος ερωτάται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:

Προτίθεται να προχωρήσει στη δημοπράτηση των σημαντικών αυτών έργων όπως είχαμε συμφωνήσει με το Δήμο Μονεμβασίας και το Δήμο Σπάρτης ή θα παραμείνει σταθερός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ότι δεν θα προβεί σε προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους για τα μικρά  έργα

Επίσης στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων είχε ενταχθεί  η Νέα Είσοδος Μολάων με το ποσό του 1000000 ευρώ   

Ερωτάται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την πορεία του σημαντικού αυτού του έργου για την πόλη των Μολάων».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών