Εμβολιάστηκαν οι τρόφιμοι ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης

Στη διαδικασία υποβλήθηκε και ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2021 13:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εμβολιάστηκαν οι τρόφιμοι ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης

Το τριήμερο 21 με 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση εμβολιασμών κατά του Covid-19 στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που φιλοξενούν ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες και ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε τροφίμους και προσωπικό των ιδρυμάτων «Άγιος Παντελεήμων» στη Μαγούλα Σπάρτης, «Αγία Παρασκευή» στους Μολάους, «Άγιος Αθανάσιος» στη Νεάπολη και «Άγιος Χαράλαμπος» στην Ελίκα, τα οποία ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Ηλικιωμένων και ΑμεΑ «Άγιος Παντελεήμων» στη Μαγούλα, οι εμβολιασμοί έγιναν από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου. Μεταξύ των εμβολιασθέντων ήταν και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχήθηκε «η ανθρωπότητα σύντομα να μπορέσει να ξεπεράσει τη σκληρή αυτή δοκιμασία που στέρησε τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και έχει προκαλέσει παγκοσμίως μεγάλη κοινωνική και οικονομική αναστάτωση».

Επιπλέον, με εντολή του Μητροπολίτη κ. Ευστάθιου, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ ταχείας ανίχνευσης του Covid-19 στους εργαζομένους και διακονούντες των γραφείων της Ιεράς Μητρόπολης, καθώς επίσης και στους εργαζομένους στο ραδιοφωνικό σταθμό της τοπικής Εκκλησίας, στην Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη και στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Τα αποτελέσματα όλων των τεστ ήταν αρνητικά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland