Παραμένει Αρχηγός της Πυροσβεστικής ο Mανιάτης Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης

Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 11:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παραμένει Αρχηγός της Πυροσβεστικής ο Mανιάτης Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης

Στην καρέκλα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος παρέμεινε ο Μανιάτης Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, μετά τις κρίσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. 

Στη θέση τους παρέμειναν και οι δύο αρχηγοί του σώματος ενώ αποστρατεύτηκαν δυο υποστράτηγοι και συγκεκριμένα ο Χρήστος Γκολφίνος και ο Μανώλης Δαμουλάκης από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την Ακαδημία.

Στο βαθμό του αρχιπύραρχου (ταξιάρχου) αποστρατεύτηκαν 10 αξιωματικοί της Πυροσβετικής. Αρκετές είναι οι μετακινήσεις – τοποθετήσεις στελεχών του Σώματος. Ενδεικτικά, ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων Γιώργος Πουρνάρας μετακινείται στην Πάτρα και τη θέση του καταλαμβάνει ο «Αττικάρχης» Χρήστος Λάμπρης.

Αντίστοιχα, ο μέχρι πρότινος διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Σπύρος Πέτρου μετακινείται στην Ακαδημία και τη θέση του καλύπτει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλονίκης Σπύρος Βαρσάμης. Αμετακίνητος στη θέση του παρέμεινε ο συντονιστής επιχειρήσεων Βορειου, Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Σταμούλης.