Λ. Μενδώνη: «Είναι καιρός να αποδώσουμε όπως πρέπει την καστροπολιτεία του Μυστρά στους επισκέπτες»

Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 18:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λ. Μενδώνη: «Είναι καιρός να αποδώσουμε όπως πρέπει την καστροπολιτεία του Μυστρά στους επισκέπτες»

Καλεσμένη στην εκπομπή του Ιonian Chanel «Χαμηλή Πτήση» ήταν, την Τετάρτη 13/01, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία έδωσε διαφωτιστικές απαντήσεις σχετικά με τα μεγαλεπήβολα έργα πολιτισμού που εκτελούνται στη Λακωνία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πορεία του έργου του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης, η κ. Μενδώνη δήλωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει η σύνταξη της οριστικής μελέτης. «Εμείς περάσαμε από το συμβούλιο Μουσείων τη μουσειολογική μελέτη και είμαστε σε μια διαδικασία σύνταξης της οριστικής μελέτης για να ενταχθεί το έργο στο επόμενο ΕΣΠΑ», είπε.

Αναφορικά με το υφιστάμενο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στην αποδοχή της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σημείωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει από ειδική επιτροπή η εξεύρεση του αναδόχου, προκειμένου να υλοποιούν οι μελέτες και τα έργα. «Όπως θα γνωρίζετε, το μουσείο ήδη αδειάζει προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά και στο μεγάλο πρόγραμμα που εκπονείται στην Καστροπολιτεία του Μυστρά. «Είναι καιρός να αποδοθεί το ανάκτορο στον επισκέπτη έτσι όπως πρέπει να αποδοθεί, σε έναν συνδυασμό συμβατικών εκθεμάτων με τη σύγχρονη τεχνολογία. Έχουμε το υλικό που μας επιτρέπει να ανασυνθέσουμε την εικόνα του ανακτόρου για τους επισκέπτες». Επιπλέον η υπουργός σχολίασε πως, όπως και στην Ακρόπολη, έτσι και στην Καστροπολιτεία του Μυστρά θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε τα ΑΜΕΑ να αποκτήσουν πλήρη προσβασιμότητα στο χώρο.  

Τέλος, η κ. Μενδώνη δήλωσε πως υπάρχει εξαιρετική σχέση και συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα στο πρόγραμμά του τα έργα πολιτισμού της περιφέρειάς του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος