Στ. Αραχωβίτης: «Από covid-free σε σκληρό lockdown, μερικά τεστ δρόμος»

Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 11:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης: «Από covid-free σε σκληρό lockdown, μερικά τεστ δρόμος»

«Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Σπάρτης είχε ως συνέπεια την απόφαση για επιβολή αυστηρού τοπικού λοκντάουν», δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.
 
Ο κ. Αραχωβίτης κάνει λόγο για υποεκτίμηση της κατάστασης αλλά και μη αποτύπωση της πραγματικότητας ενώ παράλληλα ενοχοποιεί την κυβέρνηση που προτιμά να προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς για την φύλαξη των ΑΕΙ παρά υγειονομικό προσωπικό για τα νοσοκομεία που ψυχορραγούν.
Αναλυτικά ο κ. Αραχωβίτης δηλώνει:
 
«Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Σπάρτης είχε ως συνέπεια την απόφαση για επιβολή αυστηρού τοπικού λοκντάουν
 
Οι αιτίες της ραγδαίας αυτής αύξησης είναι, αφενός ο εφησυχασμός από την μη εμφάνιση κρουσμάτων το προηγούμενο διάστημα, που οφείλεται εν πολλοίς στην κυβερνητική επιλογή για μειωμένη διενέργεια τεστ, και αφετέρου στη μη "τυχαιοποιημένη δειγματοληψία" σε συνδυασμό με τη μη συνταγογράφηση του μοριακού τεστ.
 
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε υποεκτίμηση της κατάστασης και στη μη αποτύπωση της πραγματικότητας.
Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να ιχνηλατηθούν οι επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και μετέπειτα να πραγματοποιηθεί ανίχνευση στο γενικό πληθυσμό με τυχαιοποιημένη δειγματοληψία ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα της «διασποράς του προβλήματος».
 
Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τους συμπολίτες μας.
 
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς και καλό κουράγιο στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που μάχονται με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν, καθώς οι εθνικοί πόροι είναι, σύμφωνα με τη λογική της κυβέρνησης, κρισιμότερο να διατίθενται στην πρόσληψη ειδικών φρουρών για την αστυνόμευση των ΑΕΙ, παρά στην πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος