Οκτώ κρούσματα κορωνοϊού σε ένα τριήμερο στη Λακωνία

Συνολικά 107 σε όλη την Πελοπόννησο  - Με σύστημα μοριακής ανίχνευσης εξοπλίστηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020 15:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οκτώ κρούσματα κορωνοϊού σε ένα τριήμερο στη Λακωνία

Η μετάδοση του κορωνοϊού συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αρκετές περιοχές της βόρειας -κυρίως- Ελλάδας να βρίσκονται σε συναγερμό και κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη Λακωνία, όπου η επιδημιολογική εικόνα είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με άλλες περιοχές, από την Παρασκευή 13/11 έως και την Κυριακή 15/11, κατεγράφησαν συνολικά 8 κρούσματα Covid-19, ενώ στο σύνολο των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο απολογισμός ανήλθε σε 107 περιπτώσεις του ιού, το τελευταίο τριήμερο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας σε 1.419 κρούσματα. Ειδικότερα, στη Λακωνία, την Παρασκευή (13/11), βεβαιώθηκαν 4 κρούσματα και από 2 το Σάββατο (14/11) και την Κυριακή (15/11)

Εν τω μεταξύ, σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr) του κορωνοϊού και τα σχετικά αναλώσιμα παραδόθηκαν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Η προμήθεια του σχετικού συστήματος έγινε με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακόμα, ενημέρωση σχετικά με το θέμα της πανδημίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο Π.  Νίκας. Στη διάσκεψη, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε ο προγραμματισμός για τον επιπλέον εξοπλισμό που απαιτείται στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, όπως και για το αναγκαίο προσωπικό για να στελεχώσει τις δημόσιες δομές υγείας.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, σημείωσε ότι στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας απαιτείται εμπλοκή του συντονιστή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει κύριο ρόλο, όπως συμβαίνει και για τα θέματα πλημμυρών και την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland