Στη Σπάρτη ο Νίκας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2020 12:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Σπάρτη ο Νίκας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα βρεθεί στη Σπάρτη την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να παραστεί στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Υπενθυμίζεται πως, με απόφαση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού έχουν ματαιωθεί οι παρελάσεις (μαθητικές, στρατιωτικές), ωστόσο θα πραγματοποιθούν τελετές όπως δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τετάρτη 28/10
- Ώρα 07.30: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.
- Ώρα 09.55: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης.
- Ώρα 10.00: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Τη δοξολογία θα παρακολουθήσουν οι σημαιοφόροι των σχολείων. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη.
- Ώρα 10.45:  Μετάβαση σημαιοφόρων σχολείων, Οδηγών και Προσκόπων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.
- Ώρα 10.50: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.
- Ώρα 10.55: Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος