Στο Υπουργείο Παιδείας το ζήτημα του 6ου Δημοτικού Σπάρτης

Επιστολή των κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2020 14:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Υπουργείο Παιδείας το ζήτημα του 6ου Δημοτικού Σπάρτης

Σε ανώτατο επίπεδο απευθύνεται η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης. Με επιστολή προς την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τα μέλη της Επιτροπής προχωρούν σε συνοπτική περιγραφή του χρονικού του επίδοξου έργου, καθώς όπως αναφέρουν δεν υπήρξε σχετική αναφορά κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της υπουργού της υπουργού με στελέχη της Εκπαίδευσης Λακωνίας και Πελοποννήσου. Οι κάτοικοι ζητούν την «έμπρακτη και ουσιαστική συνδρομή» του Υπουργείου Παιδείας και των άλλων συναρμόδιων υπουργείων, ώστε -όπως τονίζουν- «να υλοποιηθεί, επιτέλους, ένα σχολείο που χρειάζεται στη Σπάρτη για την αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Προσχολικής Αγωγής».

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«κυρία Υφυπουργέ

Επειδή από την τοπική ειδησεογραφία είδαμε ότι κατά τη δίωρη τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2020 για εκπαιδευτικά θέματα ΔΕΝ ενημερωθήκατε για την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου-7ου Ν/γείου Σπάρτης επιθυμούμε, ως Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης, να σας ενημερώσουμε ότι:

1.Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης είναι ιδρυμένο από το Υπουργείο από το 1994

2.Το 2008 αγοράστηκε το οικόπεδο για την ανέγερσή του μαζί με το 7ο Ν/γείο

3.Υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εγγεγραμμένη πίστωση 470.000 ευρώ για την εκπόνηση της Μελέτης Ανέγερσης του 6ου Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου και

4.Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης με 2 αποφάσεις του κατά το 2020 έχει εγκρίνει την ανέγερσή του μέσω σύναψης Προγραμματικής Συμφωνίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε για τη έμπρακτη και ουσιαστική συνδρομή του Υπουργείου Σας αλλά  και των άλλων συναρμόδιων Υπουργείων (όπου χρειαστεί) ώστε να υλοποιηθεί, επιτέλους, ένα Σχολείο που χρειάζεται στη Σπάρτη για την αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Προσχολικής Αγωγής».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος