Προληπτική θωράκιση έναντι Covid-19 στον Δ. Μονεμβασίας

Έκδηλη ανησυχία για τις μετακινήσεις εργατών από τον Δ. Ευρώτα - Η παράκληση Τριχείλη στους κατοίκους και το αίτημα στον ΕΟΔΥ για διενέργεια τεστ στη ΔΕ Βοιών

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020 13:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προληπτική θωράκιση έναντι Covid-19 στον Δ. Μονεμβασίας

Η ανίχνευση συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή Γλυκόβρυσης Δ. Ευρώτα, μεταξύ πληθυσμού αλλοδαπών εργατών γης, έχει κινητοποιήσει και τον γειτονικό Δ. Μονεμβασίας, καθώς αρκετοί εκ των εποχικών εργατών μετακινούνται στην επικράτεια της νοτιοανατολικής Λακωνίας (κυρίως στη ΔΕ Βοιών) για απασχόληση στην ελαιοσυγκομιδή.

Με επιστολή του προς τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων, τους αγρότες οι οποίοι απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες, τους κατοίκους που ενοικιάζουν χώρους σε αυτούς  και όλους τους κατοίκους του δήμου, ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης προβάλλει έκκληση για επιφυλακή και ανάληψη προληπτικών ενεργειών. «Όπως έγινε γνωστό, έχει εντοπισθεί ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στο γειτονικό μας Δήμο Ευρώτα μεταξύ των αλλοδαπών εργατών που διαβιούν εκεί. Τα κρούσματα αυτά φρουρούνται από την Αστυνομία», τονίζει ο κ. Τριχείλης και συμπληρώνει: «Πολλοί απ’ αυτούς ήδη έχουν έρθει στο Δήμο Μονεμβασίας και συνεχίζουν να έρχονται, κυρίως προς την περιοχή της ΔΕ Βοιών, όπου ξεκίνησε το μάζεμα της ελιάς και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες».

Ο δήμαρχος Μονεμβασίας απευθύνει έκκληση:
1) Στους προέδρους των κοινοτήτων άμεσα να καταγράψουν τους αλλοδαπούς εργάτες εκτός της ΕΕ, στα χωριά τους.
2) Στους αγρότες να μην προσλαμβάνουν νεοφερμένους στην περιοχή τους.
3) Στους κατοίκους να μην βιαστούν να ενοικιάσουν τα σπίτια τους.

«Πρέπει να αποτραπεί η μαζική μετακίνησή τους στο δήμο μας, έως ότου ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχονται όσοι έρχονται να εργασθούν. Η Αστυνομία να ελέγχει τη νομιμότητα των διακινητών και των μεταφερομένων», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Μονεμβασίας και προσθέτει: «Θα πρέπει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να επισκεφθεί άμεσα το Δήμο μας και να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους. Οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στον δήμο μας».

Η επιστολή στον ΕΟΔΥ
Την ίδια ώρα, ο Ηρ. Τριχείλης απέστειλε επιστολή στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μέσω της οποίας ζητεί την αποστολή κινητής μονάδας για διενέργεια ελέγχων Covid-19 στη ΔΕ Βοιών.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής: «Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση αποστολή κινητής μονάδας ελέγχου του κορωνοϊού στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας, λόγω του ότι μεγάλος αριθμός των διαμενόντων στις Κοινότητες του Δήμου Ευρώτα, που εκδηλώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, μετακινήθηκαν και μετακινούνται στην περιοχή της Δ.Ε. Βοιών, προκειμένου να απασχοληθούν με την ελαιοσυγκομιδή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος