«Να προχωρήσετε το ταξίδι στη γνώση μένοντας εστιασμένοι στα όνειρά σας»

Ευ. Βαλιώτης για νέα σχολική χρονιά

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 12:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να προχωρήσετε το ταξίδι στη γνώση μένοντας εστιασμένοι στα όνειρά σας»

Το μήνυμά του προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά απηύθυνε ο τέως δήμαρχος Σπάρτης και δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Βαλιώτης: «Ξεκίνησε μια νέα σχολική χρονιά. Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους.

Το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής των παιδιών μας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά τους, αλλά και με τα όνειρά τους για το μέλλον.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι ένα σχολείο αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που θα εξασφαλίζει στη νέα γενιά τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες να πετύχει τους στόχους της, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία έχει αντίκτυπο και στα σχολεία μας.

Η φετινή χρονιά θα είναι αλλιώτικη απ’ αυτές που έχουμε συνηθίσει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μια χρονιά με αγωνία, ανασφάλεια, με αμφισβήτηση και έντονη επιφυλακτικότητα για την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών.

Είναι απαραίτητη η λήψη σωστών μέτρων , η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, και η πρόσληψη εκπαιδευτικών, για να βγούμε νικητές σαν κοινωνία και σαν Δήμος από αυτή τη μάχη κατά της πανδημίας.

Αγαπητά μου παιδιά,

Η σκιά της πανδημίας όμως δεν πρέπει, ούτε να σταθεί εμπόδιο, αλλά ούτε να επισκιάσει τις προσπάθειες και τα όνειρά σας. Αντίθετα πρέπει να σας οπλίσει με περισσότερη δύναμη, αισιοδοξία και επιμονή, ώστε να προχωρήσετε το ταξίδι στη γνώση μένοντας εστιασμένοι στα όνειρά σας.

Με υπομονή, καλή διάθεση, συνεργασία, ενημέρωση, συζήτηση, θα τα καταφέρουμε.

Εύχομαι σ΄ όλους, μια Ασφαλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά, με Υγεία και Πρόοδο!!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος