Επί τάπητος ο προγραμματισμός έναρξης των σχολείων στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Συσκέψεις διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης

Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 17:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επί τάπητος ο προγραμματισμός έναρξης των σχολείων στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η σειρά συσκέψεων που είχε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, με διευθυντές και προϊσταμένους δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού.

Συγκεκριμένα οι συσκέψεις διεξήχθησαν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, την Παρασκευή 4/9 στο πρώην δημαρχείο Παπαδιανίκων και την Τρίτη 8/9 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο. Στις συναντήσεις αυτές έλαβαν συνολικά μέρος 98 εκπαιδευτικά στελέχη, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διευθυντή Εκπαίδευσης, να ενημερωθούν από αυτόν για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και να ανταλλάξουν γόνιμες απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων στη Λακωνία σε περίοδο πανδημίας.

Στην εισήγησή του, ο Φ. Πολίτης, αφού προέβη σε μια ενδελεχή θεωρητική παρουσίαση ζητημάτων προγραμματισμού, οργάνωσης, διεύθυνσης, λήψης αποφάσεων και εποπτείας των σχολικών μονάδων, κατέληξε στην έναρξη των σχολείων, επισημαίνοντας πως «τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 τα σχολεία θα ανοίξουν με τον καθιερωμένο αγιασμό με παρόντες όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα αγαθά της υγείας και ταυτόχρονα της εκπαίδευσης. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, ολόκληρη η σχολική κοινότητα θα πρέπει να θέσει ένα προσωπικό lockdown και αυτό θα επιτευχθεί και με τη χρήση μάσκας».

Εισήγηση με τεχνικές λεπτομέρειες θεμάτων ΕΣΠΑ πραγματοποίησε η προϊσταμένη Προσωπικού της Διεύθυνσης κ. Βασιλική Πρόγγα.

Στις συσκέψεις παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, η δημοτική σύμβουλος Σπάρτης και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κ. Ελένη Δαράκη, καθώς και η ομόλογή της του Δήμου Μονεμβασίας, κ. Παναγιώτα Αλειφέρη. Επίσης, μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γιάννης Ρίτσος», κ. Παρασκευάς Μεϊμέτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακωνικής, κ. Γιώργος Μανουσόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Πλήθων», κ. Σπύρος Χανδόλιας, ο αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, κ. Γιώργος Μπαγιώκος και η αναπληρώτρια αιρετός, κ. Μαρία Κατσουλάκου, η προϊσταμένη Οικονομικού της Διεύθυνσης, κ. Πολυτίμη Σταθάκου, καθώς και ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Αντώνης Κωνστάνταρος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος