Προσκλήσεις του ΕΣΠΑ για ενίσχυση επιχειρήσεων της Πελοποννήσου

Συνολικής δημόσιας δαπάνης 6.000.000 ευρώ

Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2020 16:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προσκλήσεις του ΕΣΠΑ για ενίσχυση επιχειρήσεων της Πελοποννήσου

Δύο σημαντικές προσκλήσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, οι οποίες απευθύνονται σε επιχειρήσεις, δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας».

Η πρώτη αφορά την δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στόχος είναι να  ενισχυθούν μέσω της δομής 200 επιχειρήσεις, ενώ η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ. Η δεύτερη πρόσκληση αφορά τη «δημιουργία θερμοκοιτίδων νέων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» -με δυνητικούς δικαιούχους ερευνητικούς φορείς του άρθρου 12 του Ν.4386/2016, επιχειρήσεις, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες (ΑΜΚΕ), νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου εκπροσώπησης επιμελητηρίων ή συνδέσμων επιχειρήσεων, πανεπιστήμια, συνδέσμους επιχειρήσεων, καθώς και δήμους της Περιφέρειας.

Στόχος είναι να  ενισχυθούν μέσω της δομής 50 επιχειρήσεις, ενώ η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ.

Και στις δύο προσκλήσεις, η περίοδος υποβολής προτάσεων ξεκινά τη Δευτέρα 7/9 κι εκπνέει την Πέμπτη 6/11, ενώ περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα www.eydpelop.gr.

Δείτε τις προσκλήσεις εδώ κι εδώ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος