Συνάντηση Πολίτη με αιρετούς του κλάδου Εκπαίδευσης

Στόχος το τρίπτυχο «θέση-αντίθεση-σύνθεση»

Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2020 12:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Πολίτη με αιρετούς του κλάδου Εκπαίδευσης

Γόνιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνεργασία που είχε τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, με τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Λακωνίας κκ Θεόδωρο Καψάλη και Γεώργιο Μπαγιώκο (τακτικά μέλη), με αντικείμενο τη λειτουργία του συλλογικού οργάνου.

Ο κ. Πολίτης έθεσε τις γενικές αρχές λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, δίνοντας έμφαση «στη νομιμότητα των ενεργειών, στη διαφάνεια, στην εγγύηση αμερόληπτης κρίσης και αδιάβλητου των αποφάσεων, στην αποτελεσματικότητα και στην αποδοτικότητά του προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της χρηστής διοίκησης και εν τέλει προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας». Επίσης, παρακάλεσε ο λόγος των μελών «να είναι περιεκτικός και σύντομος, προκειμένου να μπορούν να τοποθετούνται κυκλικά όλα τα μέλη και τα πρακτικά των συνεδριάσεων –που αποτελούν διοικητικά έγγραφα- να είναι ευσύνοπτα».

Τέλος, παρατήρησε ότι «η πολυφωνία στο συλλογικό όργανο είναι θεμιτή και συνιστά αναμφίβολα δημοκρατικό θεσμό που συμβάλλει στην εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής, αλλά το άριστο θα ήταν να βασίζεται στο διαλεκτικό σχήμα: Θέση-αντίθεση-σύνθεση». Παρ’ όλα αυτά, κατέληξε, «κάθε απόφαση είναι συλλογική, καθώς αποτελεί απόφαση του συλλογικού οργάνου και όχι άθροισμα ατομικών αποφάσεων των μελών του».

Επισημαίνεται ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια –εκτός των άλλων– διενεργούν τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες εντός του νομού, τοποθετούν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, γνωμοδοτούν για τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων των εκπαιδευτικών, επιλέγουν υποδιευθυντές δημοτικών σχολείων, συντάσσουν πίνακες υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων και εκδικάζουν πειθαρχικές υποθέσεις εκπαιδευτικών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος