«Γίνεται βήμα-βήμα πράξη αυτό που είχαμε οραματιστεί»

Παράταξη Βαλιώτη για ανάπλαση κέντρου Σπάρτης - Οι συστάσεις προς τη Δημοτική Αρχή

Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020 18:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Γίνεται βήμα-βήμα πράξη αυτό που είχαμε οραματιστεί»

«Πράσινο φως» έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης για την ανάπλαση του κέντρου της Σπάρτης, καθώς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σχετική μελέτη.

Σε παρέμβασή της, η παράταξη «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, αφού επισημαίνει ότι «οι προσπάθειες 5 χρόνων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αρχίζουν να υλοποιούνται», υπογραμμίζει τα εξής: «Θεωρώντας ότι το κέντρο της Σπάρτης, κατά γενική ομολογία, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ιστορία της πόλης, ούτε στις σύγχρονες ανάγκες και βασική προτεραιότητα της  δημοτικής αρχής  πρέπει να είναι η αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμισή του και αυτό πρέπει να γίνεται προγραμματισμένα και συνολικά, προκειμένου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και μόνιμο αποτέλεσμα, προχωρήσαμε στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το  Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Αναπτυξιακή Εταιρεία  «Πάρνων», η οποία υπογράφηκε στις 5 Απριλίου 2019.

Στην προμελέτη του έργου “Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης” που το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε, τον Απρίλιο του 2019, βασίστηκε η οριστική μελέτη, που εγκρίθηκε και πάλι, κατά πλειοψηφία, από  το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2020.

Την μελέτη ψήφισε η παράταξη του Δημάρχου Πέτρου Δούκα, οι παρατάξεις “Δημοτική Ενωτική Κίνηση” και “Λαϊκή Συσπείρωση”, καθώς και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ι. Κονίδης».

Όπως συμπληρώνει η παράταξη Βαλιώτη, πρόκειται για «ένα οραματικό έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης αλλά και την καθημερινότητά μας.

Ένα έργο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Ένα έργο που ευελπιστούμε ότι θα επανεντάξει τις χαμένες εμπορικές χρήσεις και θα αναζωογονήσει τις υφιστάμενες.

Τώρα ο Δήμος Σπάρτης πρέπει άμεσα:
• να προετοιμάσει και να υποβάλλει την συγκεκριμένη πρόταση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου που αφορά την “αναβάθμιση ποιότητας και λειτουργικότητας στα αστικά κέντρα” (Η υποβολή των προτάσεων έχει ξεκινήσει 23 Ιουνίου και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2020).
• Να οριοθετήσει και κατασκευάσει σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη, που έχει εγκριθεί  από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28.06.2017, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και  δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μιάς και δίνεται αυτή η δυνατότητα με τον τελευταίο νόμο που δημοσιεύθηκε  στο φΕΚ 2448/19.4.20.

Σαν Δημοτική Παράταξη, πιστοί στο όραμά μας για μια Σπάρτη πόλη φιλική στον άνθρωπο  και στο περιβάλλον και επειδή θεωρούμε ότι για την υλοποίησή του  απαιτείται σύμπνοια και συνεργασία, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ολοκλήρωση της ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας.

Γίνεται βήμα-βήμα πράξη αυτό που είχαμε οραματιστεί: Να γίνει η Σπάρτη μια πόλη σύγχρονη, αντάξια της ιστορία της και των δημοτών της», ολοκληρώνεται η ανακοίνωση της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης» του Ευ. Βαλιώτη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος