Σχέδιο εκσυγχρονισμού υπηρεσιών των Νοσοκομείων Μολάων και Σπάρτης

Υποβλήθηκαν προτάσεις προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ - Κορωνιός: «Μια σημαντική ημέρα για το ΓΝ Λακωνίας, μέχρι την επόμενη»

Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2020 14:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σχέδιο εκσυγχρονισμού υπηρεσιών των Νοσοκομείων Μολάων και Σπάρτης

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3/7 η υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση των μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας (Σπάρτης και Μολάων), συνολικού προϋπολογισμού 1.922.764 ευρώ.

Ειδικότερα, η πρόταση που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Πελοποννήσου, αφορά την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με στόχο την κάλυψη των αναγκών τόσο της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων, όσο και της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης.

korwnios kwstas«Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκριση της Διαχειριστικής Αρχής και στην έγκριση του συνόλου της δαπάνης, μια σειρά από εμβληματικά έργα υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση», εξηγεί ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ Λακωνίας-ΝΜ Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Ενδεικτικά τα έργα που προτείνονται είναι:
• Αξονικός τομογράφος για τη ΝΜ Μολάων: «Ένα δίκαιο και άκρως αναγκαίο έργο για την κάλυψη της περιοχής, που θα ικανοποιήσει το όραμά μας για το Νοσοκομείο Μολάων», επισημαίνει ο Κ. Κορωνιός.
• Αντικατάσταση κλιματισμού στο χώρο των χειρουργείων της ΝΜ Μολάων: «Μια επιτακτική και χρόνια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί», υπογραμμίζει ο διοικητής της ΝΜ Μολάων.
• Υπερσύγχρονος εξοπλισμός για τα χειρουργεία Σπάρτης και Μολάων.
• Καρδιολογικός εξοπλισμός και σύστημα κόπωσης για την ΝΜ Μολάων.
• Υπερσύγχρονος εξοπλισμός για τα φυσικοθεραπευτήρια Σπάρτης και Μολάων, με στόχο και την επίτευξη των απαραίτητων συνεργειών με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.α.

«Ακολουθώντας πιστά τον σχεδιασμό μας, η διαδικασία αναβάθμισης του νοσοκομείου μας θα συνεχιστεί, με στόχο την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής», δηλώνει ο κ. Κορωνιός, ο οποίος απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου στο ΓΝ Λακωνίας, τους διοικητικούς διευθυντές κα Κολοκώτσιου και κ. Τρουγκάκο, την κ. Χίου και την κ. Φεγγαρά, χωρίς την βοήθεια και την προσπάθεια των οποίων, δεν θα ήταν δυνατή η υποβολή».

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ Λακωνίας-ΝΜ Μολάων τονίζει: «Η νέα εποχή για τη ΝΜ Μολάων και το ΓΝ Λακωνίας έχει ξεκινήσει! Τα καλύτερα έρχονται!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος