Αποφάσεις για βελτίωση ΕΟ Τρίπολης-Σπάρτης και εκσυγχρονισμό ΚΥ Αρεόπολης

Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 08:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποφάσεις για βελτίωση ΕΟ Τρίπολης-Σπάρτης και εκσυγχρονισμό ΚΥ Αρεόπολης

Τις διαδικασίες για την υλοποίηση σημαντικών έργων στους νομούς της Πελοποννήσου  προώθησε με τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 29/5 υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμών για έργα στην ΠΕ Αρκαδίας συνολικού προϋπολογισμού 1,84 εκ. ευρώ και ειδικότερα: α) της συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Γαρέα – Μαυρίκι – Βέρβενα (600.000 ευρώ), β) της συντήρησης και βελτίωσης του Εθνικού δρόμου Τρίπολης – Σπάρτης, στο τμήμα που υπάγεται στην ΠΕ Αρκαδίας (400.000 ευρώ), γ) της αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων της λαϊκής αγοράς και του περιβάλλοντος χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου στη Μεγαλόπολη (550.000 ευρώ) και δ) του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας του Άστρους (290.000 ευρώ).

Η Οικονομική Επιτροπή, επίσης, ενέκρινε την διαδικασία για να προχωρήσει ο διαγωνισμός που αφορά την εκτέλεση του έργου εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης στην Αν. Μάνη (προϋπολογισμός 180.000 ευρώ), καθώς και το πρακτικό της κήρυξης προσωρινού αναδόχου για το έργο αποκατάστασης του κλειστού γυμναστηρίου της Αγίας Τριάδας Ναυπλίου (προϋπολογισμός 500.000 ευρώ).

Τέλος, η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την διενέργεια διαγωνισμού για το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας στην Αίπεια του Δήμου Μεσσήνης με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland