Συνδιάσκεψη για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Θα συμμετέχουν οι Δήμοι Σπάρτης και Καλαμάτας

Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2020 22:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνδιάσκεψη για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, με θέμα την Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων ( ΟΧΕ) για την περιοχή του Ταϋγέτου, την οποία δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με  προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ, η ΟΧΕ θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Σπάρτης και Καλαμάτας και θα αφορά χωριά του Ταϋγέτου, τόσο στην πλευρά της Λακωνίας, όσο και στην πλευρά της Μεσσηνίας.

Στη συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης και Μεσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, οι Δήμαρχοι Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος καθώς επίσης και στελέχη από τις τεχνικές υπηρεσίες των δύο δήμων και ο εκπρόσωπος της διαχειριστικής αρχής.

Κύριος σκοπός όπως δήλωσε ο κ. Νίκας είναι  «η οικονομική ανάταξη της συγκεκριμένης περιοχής, με την αξιοποίηση κτηρίων, μνημείων, παράδοσης, της χλωρίδας, της πανίδας, αλλά και όλων των μελετών που έχουν γίνει μέχρι τώρα και βρίσκονται στα ντουλάπια».

Οι παρεμβάσεις που θα εξετασθούν και θα τεθούν σε προτεραιότητα θα αφορούν μεταξύ άλλων, γεφύρια, οδικό δίκτυο, μοναστήρια, ορειβατικά καταφύγια, τον Καιάδα αλλά και μικρές επιδοτήσεις για τον ιδιωτικό τομέα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα