Στυλοβάτης του επιχειρείν το Επιμελητήριο Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Σε εκδήλωση βραβεύτηκαν δύο επιχειρήσεις του νομού

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 18:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στυλοβάτης του επιχειρείν το Επιμελητήριο Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Η κοπή βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Λακωνίας, αλλά και η εκδήλωση απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2020, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στο Γύθειο.

Παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του προσωπικού και επιχειρήσεων, ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη και ευημερία, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Για τα προϊόντα που παράγει αυτός ο ευλογημένος τόπος χρειάζεται να βρίσκουμε τις κατάλληλες κάθε φορά αγορές για να τα διοχετεύσουμε. Το τρίπτυχο ποιότητα - τυποποίηση - δίκτυο αποτελεί τον τρόπο για την προώθηση των προϊόντων. Τυποποίηση και ποιότητα είναι τομέας που αφορά στον επιχειρηματία ενώ το δίκτυο αφορά τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εμπλεκόμενους φορείς όπως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Συνεταιρισμοί/οργανώσεις επιχειρηματιών. Η μέθοδος αυτή αποτελεί το αντίδοτο της κρίσης και μέσω αυτής θα αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα όπως η καταστροφική φετινή τιμή του ελαιόλαδου».

Στη συνέχεια ο κ. Παναρίτης παρουσίασε τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η επιλογή των επιχειρήσεων απολαβής των Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2020 τα οποία ήταν: Νέοι επιχειρηματίες, πρωτότυπο για τον τόπο προϊόν, ανάπτυξη της επιχείρησης εν μέσω κρίσης.

Μία από τις δύο επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι η « G- Fish» του κ. Ιωάννη Γεροντίδη με έδρα τη Σπάρτη και μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας και επεξεργασίας-τυποποίησης στο Καστόρι. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ιχθύων και παράγωγων αυτών και λοιπών ειδών διατροφής. Ο κ. Γεροντίδης παρουσίασε στην εκδήλωση την επιχείρησή του, τονίζοντας την πρωτοτυπία των προϊόντων που παράγονται και τη μοναδικότητά του σολομού ως προς την παραγωγή στον ελλαδικό χώρο. Όπως ανέφερε, «η περίοδος της κρίσης επέφερε έλλειμμα ρευστότητας, η φορολογία πρόσθεσε επί πλέον προβλήματα, παρόλα αυτά η εξέλιξη ήταν μεγάλη τόσο εντός της Λακωνίας όσο και ευρύτερα και κέρδισε βραβεία και σημαντικά αφιερώματα στα ΜΜΕ».

Η δεύτερη επιχείρηση που βραβεύτηκε είναι η «Λακωνική Ζυθοποιία» του κ. Ιωάννη Παπαθανασίου με έδρα στο 23ο χλμ Σπάρτης – Γυθείου. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπαθανασίου σπούδασε μηχανολόγος-μηχανικός, βασιζόμενος στην εμπειρία της οικογένειάς του στην ποτοποιία, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον  ζύθο, με την επιτυχία να αποδεικνύει την ορθότητα του εγχειρήματος. Η κρίση επηρέασε την εξέλιξη της «Sparta Beer», ωστόσο με σταθερά βήματα -και αυξάνοντας σταδιακά την παραγωγή- επεκτάθηκε τόσο στη λακωνική αγορά και σε όμορους νομούς όσο και στην Αθήνα. Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε ότι «οι παραγωγοί του τόπου και το Επιμελητήριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι και πρέπει οι πλουτοπαραγωγικές πηγές να αξιοποιηθούν με στόχο την ανάπτυξη του τοπικού επιχειρείν και την επιστροφή της νεολαίας που λόγω κρίσης αναζήτησε ευκαιρίες στο εξωτερικό».

Και οι δύο βραβευθέντες επιχειρήσεις χαρακτήρισαν το θεσμό των Βραβείων Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου ως «θετικό που προσδίδει αναγνώριση στην προσπάθεια των επιχειρήσεων και κουράγιο για τη συνέχεια».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ι. Παναρίτης, κατά την απονομή των βραβείων, συνεχάρη τα μέλη του Επιμελητηρίου Λακωνίας, σημειώνοντας ότι «το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της επιμελητηριακής νομοθεσίας και των οικονομικών του δυνατοτήτων είναι καθημερινός αρωγός του τοπικού επιχειρείν».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών