Άγνοια για την έλευση μεταναστών στην Πελοπόννησο δήλωσε ο Νίκας

«Δεν γνωρίζω κάτι...»

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 14:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άγνοια για την έλευση μεταναστών στην Πελοπόννησο δήλωσε ο Νίκας

Στο «σκοτάδι» φαίνεται ότι βρίσκονται οι θεσμικοί φορείς της Πελοποννήσου από πλευράς ενημέρωσης για τον κυβερνητικό σχεδιασμό αναφορικά με το μεταναστευτικό. Το θέμα ανακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες από δημοσιεύματα που εμφανίζουν τέσσερις περιοχές στην Πελοπόννησο (Τρίπολη, Σπάρτη, Μεσσήνη, Ναύπλιο) ως υποψήφιες για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.

«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι σχετικό με την φιλοξενία προσφύγων», δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 12/2 στην Τρίπολη.

«Δεν γνωρίζω κάτι για πρόσφυγες», σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας παράλληλα ότι η πρόσφατη υπογραφή από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) με την οποία παραχωρούνται τα στρατόπεδα Τρίπολης και Ναυπλίου στην Περιφέρεια δεν μπορεί να συνδεθεί με το συγκεκριμένο θέμα.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η άποψη των περιφερειαρχών σε όλη την Ελλάδα είναι η εξής:  «Όταν ένας δήμος που υφίσταται και τα αποτελέσματα από την έλευση προσφύγων θέλει τους πρόσφυγες, εμείς συμφωνούμε. Όταν δεν τους θέλει και πάλι συμφωνούμε. Έλευση προσφύγων σημαίνει ζητήματα ως προς την λειτουργία των σχολείων, τις γενικότερες υποδομές, την μετακίνηση, την διατροφή, την παροχή υπηρεσιών υγείας -θέματα που άπτονται των κατά τόπους δήμων και των τοπικών κοινωνιών», συνέχισε ο περιφερειάρχης, που υπενθύμισε: «Η Τρίπολη, με συμφωνία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έχει υποδεχθεί, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, περί τους 400 πρόσφυγες».

«Να χαμηλώσουν οι τόνοι»
Ταυτόχρονα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι οι υψηλοί τόνοι και οι ακραίες φωνές, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν: «Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ένα τεράστιο εθνικό πρόβλημα, του οποίου η διαχείριση είναι εξόχως δυσχερής. Και για αυτό το πρόβλημα μπορεί να μιλά ο καθένας και να ακούγονται και ακραίες φωνές και επιθετικές φωνές.

Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στη διαχείριση αυτού του εθνικού προβλήματος. Να συνειδητοποιήσουμε ότι μας γίνεται επίθεση με ανθρώπινες ζωές, με ψυχούλες και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, τουλάχιστον χαμηλώνοντας τους τόνους.

Και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένα έθνος κι ένας λαός προσφύγων. Ας θυμηθούμε τα δικά μας, την δική μας προσφυγιά ή τη δική μας μετανάστευση στις διάφορες χώρες», κατέληξε ο περιφερειάρχης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών