Εύσημα του Δ. Σπάρτης για το έργο τέχνης που μπήκε στο Γκίνες

Η δήλωση της Γ. Ζαχαράκη για τον Κύπριο καλλιτέχνη

Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2020 17:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εύσημα του Δ. Σπάρτης για το έργο τέχνης που μπήκε στο Γκίνες

H διοίκηση του Δήμου Σπάρτης συγχαίρει τον μαθητή από την Κύπρο, Άλεξ Ντζαγικιάν,  ο οποίος κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για το εξαιρετικά δύσκολο έργο τέχνης που υλοποίησε στις αρχές του χρόνου στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης. Συγκεκριμένα, ο 17χρονος καλλιτέχνης, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες,  δημιούργησε μια εντυπωσιακή σύνθεση, μόνο με υλικά του καφέ, την οποία αφιέρωσε στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και στους 300 του Λεωνίδα. Το έργο, που εντάχθηκε στο βιβλίο ρεκόρ των βραβείων Γκίνες ως το μεγαλύτερο έργο τέχνης από καφέ στον κόσμο με εμβαδόν  158.30 τμ, απεικονίζει τους Αρχαίους Σπαρτιάτες, την Λερναία Ύδρα και τον βασιλιά Λεωνίδα που ως άλλος Άτλαντας ανυψώνει τη Γη και γιορτάζει για το επίτευγμά του και με έναν ήλιο να στεφανώνει το όλο έργο και να παραπέμπει στη χαρά και στην αισιοδοξία.

Η αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άλεξ που είναι ένα παιδί που έχει μέσα στην ψυχή του την Σπάρτη. Αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο μέσα στις διακοπές του για να φτιάξει ένα έργο για την πόλη μας και τον ευχαριστούμε, που με την ταπεινή αλλά πολύτιμη εργασία του, κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της εορτής της Μάχης των Θερμοπυλών και του ενδόξου Λεωνίδα στα πέρατα του κόσμου. Αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτό που κατάφερε μέσα σε τρεις μέρες και μέσα στο κρύο και σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς είναι πολύ εντυπωσιακό και αξιόλογο. Σε συγχαίρουμε».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα