Έκοψε την πίτα του το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 12:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έκοψε την πίτα του το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε εορταστικό και χαρούμενο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων», το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιανουαρίου.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε ο διευθυντής του ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης, ο οποίος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του σε όσους υποστηρίζουν υλικά και ηθικά το ίδρυμα, καθώς επίσης και στους συνεργάτες του που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου προς τους αξιαγάπητους ασθενείς του ιδρύματος, τονίζοντας πως το ίδρυμα με τη βοήθεια του Θεού και της κοινωνίας θα συνεχίσει να αποτελεί μια ζεστή αγκαλιά για τους ανιάτως πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η εκπαιδευτικός θεολόγος κ. Μαρία Θεοφιλάκου Κούτσαρη, η οποία αναφέρθηκε στο βίο του Μεγάλου Βασιλείου, εμβαθύνοντας στην μεγάλη κοινωνική προσφορά του με τη δημιουργία πολλών ιδρυμάτων. Στην ομιλία της έκανε αναφορά στις υπηρεσίες του ιδρύματος και στο σπουδαίο έργο που επιτελεί προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση περιέγραψε μία πρόσφατη συνεργασία των μαθητών της με το Ίδρυμα, καθώς και τα συναισθήματα που βίωσαν από κοινού τα παιδιά αυτά με τους τροφίμους.

Ακολούθησε ένα μουσικό διάλειμμα από την ενοριακή χορωδία της Κοκκινόραχης, που απέδωσε εξαιρετικά κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του εορταστικού κλίματος.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την παρουσία και τη φιλάνθρωπη διάθεσή τους. Αναφέρθηκε στο ίΊδρυμα και στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, επαινώντας τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν και συνεχίζουν να στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Στη συνέχεια ευλόγησε τη βασιλόπιτα, το φλουρί της οποίας έτυχε  ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, που έλαβε ως δώρο ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει τρόφιμοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Την όμορφη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, οι βουλευτές Λακωνίας κκ Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιπεριφερειάρχης  Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Χρυσακόπουλος, πρόεδροι Νομικών Προσώπων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος