«Έχουν χαθεί εκατομμύρια ευρώ από την τοπική αγορά ελαιολάδου»

Παρέμβαση Νικολάκου στο ΠΣ

Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2020 17:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έχουν χαθεί εκατομμύρια ευρώ από την τοπική αγορά ελαιολάδου»

Επερώτηση κατέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου» Κωνσταντίνα Νικολάκου, στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Μανώλη Σκαντζό, σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τα συναφή επαγγέλματα του ελαιοκομικού τομέα, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του ελαιολάδου.

Η κ. Νικολάκου κάνει ειδική αναφορά «στο οικονομικό αδιέξοδο που υπάρχει στις τοπικές κοινωνίες» με δεδομένο –όπως αναφέρει– «ότι έχουν χαθεί εκατομμύρια ευρώ από την τοπική αγορά» και ζητά την διεκδίκηση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής για την λήψη ειδικών μέτρων.

Επίσης, αναδεικνύει «το πρόβλημα “νόθευσης” του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου μέσω συμφερόντων των πολυεθνικών» και ζητά από την Περιφερειακή Αρχή την εντατικοποίηση των ελέγχων, αλλά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών