ΕΛΜΕ Λακωνίας: «Η Σπάρτη δεν είχε και ούτε έχει ανάγκη από τείχη»

Το κάλεσμα της Ένωσης σε πολίτες και φορείς για το μεταναστευτικό

Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 14:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΕΛΜΕ Λακωνίας: «Η Σπάρτη δεν είχε και ούτε έχει ανάγκη από τείχη»

Υπέρ της φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων στη Σπάρτη τάσσεται η ΕΛΜΕ Λακωνίας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε στην πόλη της Σπάρτης τους πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας.

Η Σπάρτη με την μακρά ιστορική πορεία, αιώνες τώρα δεν ύψωσε τείχη, ποτέ δεν αρνήθηκε την φιλοξενία και την αλληλεγγύη σε όποιον την είχε ανάγκη.

Εμείς οι Εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που διδάσκουμε στους νέους ανθρώπους, τον ανθρωπισμό, την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας, είναι ανάγκη να βρεθούμε δίπλα σε αυτούς τους δυστυχείς συνανθρώπους μας, που η αγωνία για την ζωή και την επιβίωση τους ανάγκασαν να βρεθούν στην πόλη μας.

Τα όσα συνέβησαν την ημέρα της άφιξής τους από ομάδα συνειδητά ρατσιστών, ξενόφοβων, με ψευδοεθνικιστικές και φασιστικές απόψεις, τα καταδικάζουμε και είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους πράξεις

Δεν μας εκφράζει σε καμιά επίσης περίπτωση η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την στάση του Δήμου μας, σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες», τονίζει η ΕΛΜΕ Λακωνίας και προσθέτει:

«Θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες τις δηλώσεις και δράσεις αιρετών εκπροσώπων που εκφράζουν μόνο τους εαυτούς τους. Μας εξέπληξε και η τοποθέτηση του Δημάρχου.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στον πλανήτη μας  κυκλοφορούν κατά δεκάδες χιλιάδες ‘λαθραίοι’ και ‘παράνομοι’ άνθρωποι, οικογένειες με μικρά παιδιά, που οδηγήθηκαν σε αυτή την επικίνδυνη περιπλάνηση εξ αιτίας παράνομων πολιτικών, οικονομικών ανταγωνισμών και  πολεμικών συγκρούσεων που δημιουργούν αίμα, πόνο, δυστυχία πείνα και φτώχεια.

Καταλήγοντας, η ΕΛΜΕ σημειώνει: «Καλούμε όλους τους πολίτες του νομού μας, τους συνδημότες  μας, την νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να σταματήσουν οι πολεμικές συγκρούσεις και η φτώχεια. Να σταθούν αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που οι δύσκολες συνθήκες στις χώρες τους οδήγησαν στην προσφυγιά και  τη μετανάστευση.

Είναι καιρός πλέον να απομονωθούν όλοι αυτοί που κραυγάζουν εναντίων τους εκφράζοντας μίσος, ρατσισμό και ξενοφοβία.

Είναι ανάγκη η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να μην συντάσσονται με τους “μαχητές της σπαρτιατικής καθαρότητας” αλλά να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  και τον ανθρωπισμό που χαρακτηρίζει αυτή την πόλη.

Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την ένταξη των παιδιών στην δημόσια εκπαίδευση και την δημιουργική απασχόληση τους, γι’ αυτό καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους πολίτες, να συμμετέχουν ενεργά στην έκφραση της αλληλεγγύης μας στους συνανθρώπους μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος