Δολιοφθορά προκάλεσε διακοπή νερού στο Ξηροκάμπι

Λαμβάνει δραστικά μέτρα η ΔΕΥΑΣ για το επαναλαμβανόμενο περιστατικό

Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 12:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δολιοφθορά προκάλεσε διακοπή νερού στο Ξηροκάμπι

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Τοπική Κοινότητα Ξηροκαμπίου αντιμετώπισε πρόβλημα έλλειψης νερού. Συνεργεία της ΔΕΥΑ Σπάρτης, που έσπευσαν να επιλύσουν το πρόβλημα, διαπίστωσαν δολιοφθορά σε κρουνούς ύδρευσης-πυρόσβεσης, με συνέπεια να αδειάσει η δεξαμενή ύδρευσης και να σταματήσει η παροχή νερού στη περιοχή.

Εκτός από την διακοπή νερού -με όποιους κινδύνους εγκυμονεί αυτή- η ΔΕΥΑΣ υπέστη και οικονομική ζημιά από τη δολιοφθορά. Πέρα από την καταστροφή κρουνού και του  συστήματος ύδρευσης, υπήρξε απώλεια εσόδων από την τιμολόγηση ύδατος.

Ήδη, η υπηρεσία έχει αρχίσει  διαδικασία υποβολής μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για τις προξενηθείσες ζημιές. Επίσης, θα υπάρξει περιφρούρηση των εγκαταστάσεών της και θα ενταθούν οι έλεγχοι του πόσιμου νερού.

Ο πρόεδρος Θέμης Πατσιλίβας και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Ηλίας Τρακάκης αναφέρουν σχετικά:  «Καλούμε όλους τους κατοίκους  Τοπικής Κοινότητας Ξηροκαμπίου να καταγγείλουν το γεγονός. Κάθε καταστροφική πράξη θα διερευνηθεί αρμοδίως και  θα οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές  για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Η διοίκηση θα υπερασπίσει με κάθε δυνατό μέσο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις  των δημοτών μας και της ΔΕΥΑΣ, μέσα στα πλαίσια των κανόνων της ευνομούμενης πολιτείας μας και του Δήμου Σπάρτης».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα