Η καμένη Ελαφόνησος όπως φαίνεται από τον δορυφόρο (ΦΩΤΟ)

Θλίβει η εικόνα του νησιού

Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 14:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η καμένη Ελαφόνησος όπως φαίνεται από τον δορυφόρο (ΦΩΤΟ)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε δορυφόρος μετά από την επέλαση της πυρκαγιάς στην Ελαφόνησο, που άφησε πίσω της χιλιάδες στρέμματα καμένης έκτασης. Οι εικόνες από τον δορυφόρο Sentinel 2 της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, που  δημοσιεύτηκαν στο Twitter, αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η φωτιά που έκαιγε επί δύο μέρες είχε ως συνέπεια να γίνουν στάχτη το 25% του νησιού κι έκταση μεγαλύτερη των 5.000 στρεμμάτων.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγραψε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο Twitter: «Η οικολογική καταστροφή όπως αποτυπώνεται από τους δορυφόρους Sentinel είναι πολύ μεγάλη. Με καφέ χρώμα διακρίνεται η καμένη περιοχή,  ενώ το plume του καπνού σου δίνει την εντύπωση ότι έχει πάρει φωτιά όλο  το νησί».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Ελαφόνησος είναι μια προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland