«Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα Νιάρχος»

Ευχαριστίες του δημάρχου Ευ. Βαλιώτη στον Ανδ. Δρακόπουλο για τις δωρεές

Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2019 15:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα Νιάρχος»

Τις θερμές ευχαριστίες του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον πρόεδρο του κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, για τη στήριξη του τόπου μέσω σημαντικών δωρεών, που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σάββατο (13/7) από τη Βαμβακού, εκφράζει ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης. Πρόκειται για χρηματοδότηση κατασκευής νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη, ανακατασκευής του υπάρχοντος Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης και δημιουργίας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Βαλιώτη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δρακόπουλε,

Επιθυμώ να σας συγχαρώ θερμά για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης “Διάλογοι: Vamvakou Revival Project”, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου στη Βαμβακού. Μια εκδήλωση, που προσείλκυσε πλήθος ενδιαφερομένων και εντάσσεται στο πλαίσιο του μεγαλόπνοου επενδυτικού πλάνου που εκπονείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με άξονα την αναβίωση της Βαμβακούς, τόπο καταγωγής του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου.

Στην εκδήλωση με εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αργυρόπουλος Παναγιώτης, γιατί δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ,  αφού  συνέπεσε με  προγραμματισμένο ταξίδι μου στην UFA της Ρωσίας, στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, συνοδεύοντας  την  αποστολή του Δήμου  Σπάρτης, ως εκπρόσωπος της πόλης μας.

Οι παριστάμενοι παρακολούθησαν ενδιαφέροντες διαλόγους για τα μοντέλα ανάπτυξης και βιωσιμότητας απομακρυσμένων περιοχών, το ρόλο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας και της τεχνολογίας και είδαμε την περιοχή να “σφύζει” από κόσμο, ελπίζοντας ν’ αντικρύσουμε και μελλοντικά την εικόνα αυτή.

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά και συγκίνηση όλων, όταν  ανακοινώσατε  τις επικείμενες δωρεές του Ιδρύματος προς τον τόπο μας. Πρόκειται για “γενναίες” δωρεές και παρεμβάσεις, που αφορούν στους κρίσιμους και ευαίσθητους τομείς της Υγείας και του Πολιτισμού.

Την κατασκευή νέου Νοσοκομείου, υπό την επίβλεψη του διακεκριμένου, διεθνούς εμβέλειας αρχιτέκτονα Renzo Piano. Ένα “όνειρο ζωής” για τους κατοίκους της Λακωνίας που θα  πάρει  «σάρκα και οστά» με την υπογραφή του Ιδρύματος “Σταύρος Σ. Νιάρχος”.

Την ανακατασκευή του υπάρχοντος Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, (το πρώτο επαρχιακό μουσείο που απέκτησε η Ελλάδα), το οποίο φιλοξενεί σπουδαία ευρήματα των σημαντικότερων ιστορικών περιόδων, από τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και του ευρύτερου Νομού Λακωνίας. Ένα εμβληματικό Μουσείο, που το επισκέπτονται χιλιάδες μελετητές και θαυμαστές της αρχαίας Σπαρτιάτικης ιστορίας και κληρονομιάς και έχει αφεθεί στην τύχη του, εν όψει της ανέγερσης του νέου μουσείου.

Τη χρηματοδότηση της κατασκευής  Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, έργο που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και  θα αποτελέσει μια επιπρόσθετη συμβολή προς τον Πολιτισμό.

Οι παραπάνω δωρεές αποδεικνύουν έμπρακτα για μια ακόμα φορά, την κοινωφελή και ανθρωπιστική δράση των μελών του ιδρύματος και θα δώσουν ανάσα  ελπίδας και αισιοδοξίας στους κατοίκους της Σπάρτης, αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας, αφού θα συμβάλλουν στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας και θα βελτιώσουν  τις  παροχές  Υγείας  σε ντόπιους και επισκέπτες.

Είμαστε ευγνώμονες σ’ εσάς προσωπικά και σε όλα τα μέλη του Ιδρύματος, διότι βρίσκεστε  διαχρονικά, γενναιόδωρα και ανιδιοτελώς πλάι στον τόπο μας, αναπτύσσοντας με  τους τοπικούς φορείς, μια αγαστή συνεργασία προς το συλλογικό όφελος.

Ευχόμαστε να έχετε υγεία και καλή συνέχεια στο πολυσήμαντο έργο σας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα