«Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής»

Μήνυμα Βαλιώτη για την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 17:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής»

«Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών δεν προσφέρεται για μεγάλα λόγια, αλλά για περισυλλογή και αυτοκριτική πάνω στις αιτίες του προβλήματος της νεολαίας μας, του πιο ζωντανού κύτταρου της κοινωνίας μας», αναφέρει ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (σσ εορτάζεται την Τετάρτη 26/6).

Ο κ. Βαλιώτης προσθέτει τα εξής: «Οι κοινωνικές και οικονομικές αιτίες του προβλήματος, όπως η ανεργία, η κρίση αξιών και αρχών, ο αποπροσανατολισμός, η έλλειψη σωστών προτύπων αποτελούν τις σοβαρότερες αιτίες, μέσα από τις οποίες οδηγείται η νεολαία μας στο φόβο, την απελπισία, την απομόνωση, τη μοναξιά και τελικά στα ναρκωτικά.

Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών δεν μπορεί παρά να είναι καθημερινός και διαρκής με την ενεργοποίηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας.

Η αντιμετώπισή τους, εκτός από τις μονάδες απεξάρτησης, χρειάζεται τη συνεργασία όλων, την ενίσχυση της ενημέρωσης και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, που διακινεί τις ναρκωτικές ουσίες.

Απαραίτητη είναι η υιοθέτηση ενός άλλου τρόπου ζωής, ο συλλογικός αγώνας και η οργανωμένη αντίσταση. Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που να θέλει τους νέους να θεραπεύονται, ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο με ολοκληρωμένο πλάνο δράσης, με κύριους άξονες την πρόληψη, την αντιμετώπιση των χρηστών ως ασθενών, την παροχή προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης και την αξιοποίηση προσώπων που προβάλλουν σωστά πρότυπα.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα