«Πορτοκαλί» κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη για περιοχές της Λακωνίας

Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 16:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πορτοκαλί» κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη για περιοχές της Λακωνίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τους Δήμους Ευρώτα, Μονεμβάσιας και Ελαφονήσου ΠΕ Λακωνίας προβλέπεται για την  Τετάρτη 26/6, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr). Για τις υπόλοιπες περιοχές της Λακωνίας (Δήμοι Σπάρτης και Αν. Μάνης) έχει δοθεί σήμα για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 4, η ΠΕ Λακωνίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Η αντιπεριφέρεια εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Επίσης, καλεί τους πολίτες να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε Δασικές περιοχές όπως αυτές αναφέρονται σε σχετική απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα