Πλώρη για νέο Νοσοκομείο Σπάρτης με χορηγία Ιδρύματος «Νιάρχος»!

Με τη διοίκηση του Νοσοκομείου συναντήθηκε ο αρχιτέκτονας Ρ. Πιάνο - Μπότσιος: «Η Σπάρτη φαίνεται πως θα αποκτήσει ένα σύγχρονο νοσοκομείο»

Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 16:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλώρη για νέο Νοσοκομείο Σπάρτης με χορηγία Ιδρύματος «Νιάρχος»!

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την πολυπόθητη κατασκευή νέου σύγχρονου νοσοκομείου στη Σπάρτη, με δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος». Ο διακεκριμένος Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο (Renzo Piano), συνεργάτης του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ), επισκέφτηκε τη Δευτέρα (24/6) το Νοσοκομείο Σπάρτης, συνοδευόμενος από επιτελείς του και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Ιδρύματος. Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη σάς είχε ενημερώσει ο «Λακωνικός Τύπος» από το Σάββατο (22/6).

Ήταν η τέταρτη -στη σειρά- προγραμματισμένη επίσκεψη στελεχών του «Ιδρύματος Νιάρχος», στα πλαίσια της συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας με το ίδρυμα, με στόχο τον σχεδιασμό του οδικού «χάρτη», που θα οδηγήσει στην ανέγερση νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη, στον χώρο του ήδη υπάρχοντος.

Σημειώνεται ότι ο Ρ. Πιάνο, ο οποίος αναμένεται να έχει επιτελικό ρόλο στον σχεδιασμό για το νέο νοσοκομείο Σπάρτης, ανάμεσα σε σημαντικά έργα που έχει αναλάβει διεθνώς, ήταν το εμβληματικότερο έργο του Ιδρύματος «Νιάρχος» στην Ελλάδα, το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στην Αθήνα, όπου στεγάζονται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Όπως διευκρινίζει ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σωτήρης Μπότσιος, «πρόκειται φυσικά για καινούργιο κτίριο και όχι για παρεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές», ενώ προσθέτει: «Με εντυπωσιακό όντως επαγγελματισμό και εξειδικευμένα στελέχη διεθνούς κύρους, σε απόλυτη συνεργασία εδώ και ένα χρόνο περίπου με τη διοίκηση και της υπηρεσίες μας, το ΙΣΝ προσεγγίζει τις κτιριακές ανάγκες του νοσοκομείου μας, με τρόπο δημιουργικό και κυρίως αθόρυβο».

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας εξηγεί ότι «από κοινού με το ΙΣΝ και με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας, με τη βοήθεια εκείνων των στελεχών του Νοσοκομείου μας που πίστεψαν από την αρχή στο εφικτό της… “ουτοπίας” μας, βουτήξαμε στα βαθειά, παλέψαμε, και η Σπάρτη φαίνεται πως θα αποκτήσει ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, βασισμένο πλέον στα διεθνή στάνταρντ με μονόκλινους και δίκλινους θαλάμους, το οποίο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νομού».

Ο κ. Μπότσιος καταλήγει ως εξής: «Πρόκειται όντως για μία ιστορική στιγμή στον τομέα της υγείας του νομού μας, για κάτι που ήταν δίκαιο και φαίνεται να γίνεται πράξη. Η ευθύνη για την επίσημη ανακοίνωση του έργου ανήκει στον χορηγό, πράγμα που όλα δείχνουν ότι θα γίνει σύντομα».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την επίσκεψη του Ρ. Πιάνο στο Νοσοκομείου Σπάρτης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα