Καταδικάστηκε για απάτη πρώην τραπεζική υπάλληλος στο Γύθειο

Σάββατο, 22 Ιούνιος 2019 11:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταδικάστηκε για απάτη πρώην τραπεζική υπάλληλος στο Γύθειο

Σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή, για πλαστογραφία και απάτη, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μια πρώην τραπεζική υπάλληλος στο Γύθειο.

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» της Μεσσηνίας:  Η υπάλληλος πλαστογράφησε 165 φορές την υπογραφή δύο πελατών της τράπεζας, έπαιρνε δάνεια στο όνομά τους και τα... ξεπλήρωνε με άλλο δάνειο. Το κόλπο της υπαλλήλου ξεκίνησε το 2002 και συνεχίστηκε μέχρι το 2013. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν πελάτισσα της τράπεζας κατέθεσε αγωγή τον Οκτώβριο του 2015 γιατί είχαν βγει ερήμην της εννέα τραπεζικά προϊόντα στο όνομά της και ζητούσε να απαλλαγεί.

Εν τω μεταξύ, η υπάλληλος είχε βγει πρόωρα στη σύνταξη ένα χρόνο πριν με εθελουσία έξοδο, οπότε δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να εκδίδει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα παλαιά, κι έτσι το τελευταίο δάνειο που πήρε πριν την εθελουσία στο όνομα της πελάτισσας,  «κοκκίνησε», γιατί δεν πληρώνονταν οι δόσεις.

Η τράπεζα, μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις, αξιώνει από την πρώην υπάλληλό της 61.135 ευρώ. Όπως ειπώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, η υπάλληλος, αφού κατατέθηκε σε βάρος της αγωγή από την τράπεζα το Νοέμβριο του 2018, κατέβαλε 35.600 ευρώ και άλλα 800 ευρώ μετά από 7 μήνες, και έκτοτε τίποτα.

Το δικαστήριο πάντως αναγνώρισε στην κατηγορουμένη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

 
Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα