Οι μαθητές στον Δ. Ευρώτα γνώρισαν την εφηβεία και τα συναισθήματά τους (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2019 17:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι μαθητές στον Δ. Ευρώτα γνώρισαν την εφηβεία και τα συναισθήματά τους (ΦΩΤΟ)

Με θετικά μηνύματα από την μαθητική κοινότητα ολοκληρώθηκε η δράση «Εφηβεία & Συναισθήματα», που υλοποιήθηκε σε όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Ευρώτα από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν την εφηβεία, αλλά και να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τα συναισθήματά τους στην προσπάθεια απόκτησης «ταυτότητας».

Συγκεκριμένα, η διεπιστημονική ομάδα του υμήματος, που απαρτίζεται από κοινωνιολόγο, ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό και επικοινωνιολόγο, πραγματοποίησε επισκέψεις στα σχολεία, όπου επιχειρήθηκε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση  στο ζήτημα της εφηβείας, καθώς και στην έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων των εφήβων. Στις συναντήσεις περιγράφηκε η ανάπτυξη του εαυτού σε βιολογικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο σε αυτή την ηλικιακή φάση και επισημάνθηκε η θεμελιώδης σημασία που διαδραματίζουν τα συναισθήματα σε κάθε είδους αποφάσεις και ενέργειες της ζωής μας. Σε όλη την διάρκεια οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν, να κάνουν τοποθετήσεις και να θέτουν ερωτήματα.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, «με την προσδοκία να υλοποιούνται αντίστοιχες δράσεις σε κάθε σχολικό έτος, ευχαριστεί θερμά την διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, τους διευθυντές των σχολείων και το σύνολο του διδακτικού προσωπικού για την άριστη συνεργασία».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα