Αναγνώριση και τιμή στην προσφορά του Μητροπολίτη Ευσταθίου (ΦΩΤΟ)

Από το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2019 07:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναγνώριση και τιμή στην προσφορά του Μητροπολίτη Ευσταθίου (ΦΩΤΟ)

Μια όμορφη εκδήλωση προς τιμήν του πνευματικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 15/4, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

Αρχικά, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Δημόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε το κ. Ευστάθιο για τη σημαντική και διαχρονική βοήθειά του στο σχολείο, αλλά και για την εν γένει προσφορά του στον τόπο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους πρώην διευθυντές του σχολείου κκ Κωνσταντίνο Τσαγκαρούλη και Διαμαντή Μανεσιώτη.

Κύρια ομιλήτρια ήταν η πρώην διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Αργειτάκου, η οποία στην ομιλία της, με τίτλο «Προσφοράς Αντίδωρον», αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον σεβασμιώτο, που -όπως είπε- «αποτελεί τη μόνη σταθερά στον τόπο μας επί σειρά δεκαετιών». Εκθείασε το πολυποίκιλο έργο του και την πνευματικότητά του, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του στην επίλυση καίριων θεμάτων για το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.

Ακολούθησε ένα αξιόλογο μουσικό πρόγραμμα με ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και των δύο πρώτων λυκειακών τάξεων, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας παραδοσιακής μουσικής κ. Χαρίκλειας Παπαδοπούλου.

Αμέσως μετά έγινε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Ευστάθιο από τον διευθυντή του σχολείου κ. Δημόπουλο.

Η εκδήλωση επισφραγίστηκε με τον λόγο του σεπτού ποιμενάρχη, ο οποίος -εμφανώς συγκινημένος- ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για την ευγενική πρωτοβουλία τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους ομιλητές για τα καλά τους λόγια και την αγάπη τους, ενώ συνεχάρη την καθηγήτρια κ. Παπαδοπούλου και τη μαθητική χορωδία «για την άψογη απόδοση των ύμνων και των τραγουδιών», ευχόμενος να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις σπουδές τους, αλλά και -κάποια στιγμή- η χορωδία να είναι σε θέση να συμμετέχει και σε θρησκευτικές ακολουθίες. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι η Μητρόπολη θα στέκεται πάντα αρωγός στο έργο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, το οποίο ήδη συνδράμει με μία υποτροφία βυζαντινής μουσικής.

Να σημειωθεί ότι την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η φιλόλογος κ. Ευγενία Δαρβίρη, ενώ τα κείμενα ήταν της θεολόγου κ. Κατερίνας Εξωμανίδη.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα