Δύο νεκροί τον Ιανουάριο στους δρόμους της Πελοποννήσου

Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2019 10:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δύο νεκροί τον Ιανουάριο στους δρόμους της Πελοποννήσου

Την εικόνα των τροχαίων περιστατικών, που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου 2019 στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 33 που σημειώθηκαν το 2018.

Ειδικότερα σημειώθηκαν: α) Δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, όσα και τον Ιανουάριο του 2018, τέσσερα τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι κανενός τον Ιανουάριο του 2018, β) 15 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 31 τον Ιανουάριο του 2018.

Από τα τροχαία δυστυχήματα, που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 37 παθόντες (έναντι 43 τον Ιανουάριο του 2018). Ειδικότερα καταγράφηκαν: α) Δύο νεκροί, έναντι 3 τον Ιανουάριο του 2018, β) 4 σοβαρά τραυματίες, έναντι κανενός τον Ιανουάριο του 2018, γ) 31 ελαφρά τραυματίες, έναντι 10 τον Ιανουάριο του 2018.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβίαση σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, υπερβολική ταχύτητα, απόσπαση της προσοχής του οδηγού, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, ολισθηρότητα οδοστρώματος, η τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

φωτο αρχείου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα