Τελείωσε το πάθος στη σχέση; 4 τρόποι να το ξαναβρείς

Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 18:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τελείωσε το πάθος στη σχέση; 4 τρόποι να το ξαναβρείς

Ξέρουμε όλοι ότι η φάση του πρώτου πάθους, με τον έρωτα να χτυπάει κόκκινο, τις ταχυκαρδίες και τις πεταλούδες στο στομάχι, δεν διαρκεί για πάντα. Δεν θα ήταν και νορμάλ εξάλλου να εκκρίνεις μονίμως αδρεναλίνη και ντοπαμίνη. Θα πάθαινε τίποτα η υγεία σου. Το θέμα είναι το κατά πόσο θες να σώσεις τη σχέση και να κάνεις προσπάθειες που θα φέρουν πίσω τη φλόγα.

Μην αφήνεις τη σχέση να παλιώσει
Το μυστικό των ευτυχισμένων ζευγαριών που είναι πολλά χρόνια μαζί, είναι ότι δεν αφήνουν τη σχέση τους να λήξει. Όταν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνούν για το πώς νιώθουν και τι θα ήθελαν να αλλάξει στη μεταξύ τους επαφή.Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μία σχέση που βαφτίζεται υγιής και ευτυχισμένη.

Νέες εμπειρίες (και νέο πάθος)
Σκέψου τι θα έκανες αν ήσουν single και βαριόσουν. Δεν θα δοκίμαζες νέα πράγματα; Από το να μάθεις να μαγειρεύεις, μέχρι να μάθεις να παίζεις κιθάρα ή να αυξήσεις ταχύτητα στο τρέξιμο; Μοιράσου αυτές τις εμπειρίες με τον σύντροφό σου και ίσως ανακαλύψεις χόμπι που σας ενώνουν και φέρνουν έναν κοινό ενθουσιασμό.

Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ
Εδώ δεν χωρούν δικαιολογίες. Ο μόνος λόγος για να μην κάνεις εκπλήξεις στο ταίρι σου, είναι επειδή έχεις εγκαταλείψει πνευματικά αυτήν τη σχέση. Το αγαπημένο του πιάτο, ένα δωράκι χωρίς να υπάρχουν γενέθλια και επέτειοι. Ένα κομπλιμέντο. Ένα νέο ερωτικό κόλπο.

Ευγνωμοσύνη και πάλι ευγνωμοσύνη
Οι ψυχολόγοι επιμένουν ότι οι σχέσεις χρειάζονται πάντα ένα boost, διότι η ζωή δεν είναι μόνο χαρά και ευκολία. Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη ζωή μας δεν είναι δεδομένοι, επομένως θα ήταν πολύ καλό να αναγνωρίζεις τη σημασία τους και να τους το λες κιόλας. Μην περιμένεις μία grande κίνηση για να το κάνεις. Μπορείς να βρίσκεις καθημερινά λόγους για να το κάνεις, αρκεί να θες το δεις έτσι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti