4 τρόποι να κάνεις την περίοδό σου λίγο πιο ανώδυνη

Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2021 18:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 τρόποι να κάνεις την περίοδό σου λίγο πιο ανώδυνη

Κάθε μήνα τα ίδια. Κράμπες, πόνοι, και μία γενική δυστυχία, που σε άλλες κρατάει λίγο και άλλες υποφέρουν για μέρες, αν συμπεριλάβουμε και τα PMS συμπτώματα.
Μετά από τόσα χρόνια, το πιθανότερο είναι ότι έχεις συνηθίσει τη δύσκολη περίοδό σου και απλώς κάνεις υπομονή μέχρι να περάσει, με την αρωγή των παυσίπονων. Υπάρχουν όμως και τα tips που σε βοηθούν να περάσεις λίγο πιο ανώδυνα αυτήν τη φάση του μήνα και μπορεί να μην τα έχεις καν δοκιμάσει. Εφόσον δεν ξέρεις τι λειτουργεί στη δική σου περίπτωση, μία δοκιμή μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Και μετά η περίοδος θα ευχαριστεί εσένα.

Έσω έτοιμη. Η περίοδος καταφτάνει
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις καλά τον κύκλο σου, εκτός αν είναι ανώμαλος (και επιβάλλεται να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου). Όταν είσαι προετοιμασμένη, έχεις πάντα σερβιέτες ή ταμπόν στο σπίτι, τα κατάλληλα για εσένα παυσίπονα, σοκολάτες και τη θερμοφόρα για τις κράμπες. Επίσης, δεν έχεις κανένα ατύχημα με το λευκό σου τζιν.

Φάε τις σωστές τροφές
Μπορεί να υποτιμάς τη διατροφή, αλλά οι σωστές τροφές είναι συχνά η απάντηση στις κράμπες. Αν πονάς πολύ, ίσως έχεις έλλειψη στο μαγνήσιο και πρέπει να τρως περισσότερους ξηρούς καρπούς και όσπρια. Μήπως να βάλεις στη ζωή σου το αμυγδαλοβούτυρο, τα ρεβίθια και το kale;

Δώσε βάση στο δέρμα σου
Αν δεν είσαι από τις τυχερές και η φύση δεν σου έχει δώσει αψεγάδιαστο δέρμα, ανεξαρτήτως συνθηκών, παρατήρησε τις αλλαγές που σου συμβαίνουν στην περίοδο και φρόντισε αναλόγως το δέρμα σου. Το τελευταίο πράγμα που θες είναι να έχεις να αντιμετωπίσεις και ένα γιγαντιαίο σπυρί.

Μάθε τα όριά σου και υπομονή μέχρι να τελειώσει η περίοδος
Διαβάζουμε συχνά ότι η άσκηση κάνει θαύματα στις κράμπες, αλλά δεν έχουν όλοι οι πόνοι την ίδια ένταση. Αν το περπάτημα επιδεινώνει την κατάστασή σου, πέρασε τη μέρα στο κρεβάτι με τις σοκολάτες που λέγαμε πριν. Εμένα, ας πούμε, με βοηθά ο μεσημεριανός ύπνος και με χαλαρώνει όταν πονάω πολύ.