Η σωστή ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται σε πρόσωπο & σώμα

Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2021 18:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η σωστή ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται σε πρόσωπο & σώμα

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες για την επιδερμίδα. Χρειάζεται να βάζεις αντηλιακό 365 τον χρόνο, γιατί ο ήλιος παραμονεύει- ακόμα και τις μέρες με συννεφιά- και είναι ικανός να κάνει μεγάλο κακό στο δέρμα σου.

Ας μη μιλήσουμε για την πρόωρη γήρανση που προκαλεί… Εγώ, πάντως, έχω να σου πω ότι το αντηλιακό μου το κρατώ σαν φυλαχτό και το φοράω κάθε μέρα. Πάντα και παντού. Εκτός και εντός σπιτιού. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι ο ήλιος τρυπώνει και… μέσα από τα τζάμια των παραθύρων σου.

Στο θέμα μας τώρα! Πρόσφατα και καθώς φορούσα το αντηλιακό στο πρόσωπό μου, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και μου γεννήθηκε μια απορία. Πόση είναι η σωστή ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να φοράω σε σώμα και πρόσωπο; Προστατεύομαι σωστά τόσο καιρό ή είμαι κάπως εκτεθειμένη τελικά στον ήλιο; Έψαξα, έμαθα και σου έχω όλες τις απαντήσεις.

Η σωστή ποσότητα αντηλιακού σε πρόσωπο και σώμα
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, μισό κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου. Ίδια ποσότητα είναι απαραίτητη και για τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Όσο για το σώμα; Ένα σφηνάκι αντηλιακό χρειάζεσαι όλο κι όλο για να είσαι πλήρως προστατευμένη από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ο σωστός χρόνος για να απλώσεις το αντηλιακό
Θα το έχεις ακούσει ξανά και ξανά! Ας το διαβάσεις ακόμη μία φορά. Το αντηλιακό χρειάζεται να το απλώσεις πάνω στην επιδερμίδα σου περίπου 15-30 λεπτά πριν εκτεθείς στον ήλιο.

Αυτό σημαίνει ότι το απλώνεις, το αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά και να απορροφηθεί και μετά φεύγεις από το σπίτι για να πας στη δουλειά σου ή να απολαύσεις το μπάνιο σου στη θάλασσα. Και εννοείται πως δεν ξεχνάς την επανάληψη! Όσο είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο είναι απαραίτητο να ανανεώνεις το αντηλιακό σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti