Πως θα καταλάβεις αν έχει λήξει το αντηλιακό σου;

Τρίτη, 22 Ιούνιος 2021 19:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πως θα καταλάβεις αν έχει λήξει το αντηλιακό σου;

Όταν το αντηλιακό έρχεται σε επαφή με τα χέρια σου μολύνεται αυτόματα και η φόρμουλά του. Κι αυτό, γιατί μεταφέρονται βακτήρια από τα χέρια σου στο αντηλιακό. Με τη σειρά του, ο αέρας προκαλεί οξείδωση στη σύσταση του αντηλιακού με τα φίλτρα του να παύουν να έχουν δράση στο δέρμα σου.

Συνεπώς, η προστασία που σου παρέχει το αντηλιακό όλο και μειώνεται. Αν, μάλιστα, το έχεις παραπεταμένο μέσα στο αυτοκίνητο ή σε κάποιο πολύ ζεστό μέρος, τότε κρατάς στα χέρια σου μια «βόμβα» μικροβίων, που… θα καταλήξει στην επιδερμίδα σου.

Τα σημάδια ότι το αντηλιακό χάλασε
Υπάρχουν δύο τρόποι να καταλάβεις αν το αντηλιακό σου έχει λήξει και δεν κρίνεται κατάλληλο για προστασία. Πρώτον, η σύστασή του θα έχει αλλάξει σίγουρα.
Δηλαδή, αν έχεις στα χέρια σου ένα αντηλιακό που έχει κιτρινίσει, που έχει πήξει, που σβολιάζει ή που είναι υδαρές, τότε θέλει πέταμα.

Δεύτερο σημάδι είναι η μυρωδιά. Αν το αντηλιακό σου μυρίζει κάπως περίεργα και δεν σου θυμίζει σε τίποτα εκείνο το αντηλιακό που απολάμβανες να οσμίζεσαι, τότε… πες του «αντίο» για πάντα.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που χρησιμοποίησες ληγμένο αντηλιακό.
- Αν χρησιμοποιήσεις ληγμένο αντηλιακό, αυτόματα γίνεσαι πιο ευάλωτη στην ηλιακή ακτινοβολία.

- Στην ουσία, είναι σαν να μην έβαλες ποτέ αντηλιακό. Η σύστασή του έχει χαλάσει, φίλτρα δεν υπάρχουν, άρα κι εσύ δεν προστατεύεσαι.

- Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανίσεις κάποιον ερεθισμό ή κοκκινίλα στο δέρμα.

- Φρόντισε, λοιπόν, να φυλάς το αντηλιακό σου σε ένα δροσερό μέρος, που δεν το πιάνει ο ήλιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland