Να τι συμβαίνει αν κόβεις τα νύχια σου πάρα πολύ κοντά

Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 18:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Να τι συμβαίνει αν κόβεις τα νύχια σου πάρα πολύ κοντά

Ένα από τα μεγαλύτερα nail trends του τελευταίου έτους είναι τα κοντά νύχια. Τα κοντά νύχια είναι elegant, είναι πολύ βολικά για την καθημερινότητά μας και, βέβαια, δεν υστερούν σε τίποτα από τα μακριά. Κι αυτό, γιατί μπορούμε άνετα και με κοντά νύχια να δοκιμάσουμε πολλά και διαφορετικά nail art.

Εκτός αυτού, είναι απόλυτα υγιές να κόβουμε συχνά και αρκετά κοντά τα νύχια μας. Σίγουρα πρέπει να κόβεις συχνά τα νύχια σου, όμως αν τα κόβεις πολύ, πολύ κοντά και κάθε τρεις και λίγο μόνο κακό μπορείς να προκαλέσεις. Αυτό, τουλάχιστον, συμπεραίνει πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας.

Για την ακρίβεια, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου δημιούργησαν μέχρι και εξισώσεις για να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα για το πόσο συχνά πρέπει να κόβονται τα νύχια, ενώ εξήγησαν και γιατί τα νύχια δεν πρέπει να κόβονται πολύ, πολύ κοντά.

Ποια ήταν η τελική διαπίστωσή τους; Πως το πιο υγιές και ασφαλές είναι να κόβουμε τα νύχια των χεριών μας μία φορά την εβδομάδα, ενώ τα νύχια των ποδιών μας μερικές φορές μέσα στον μήνα μιας και αναπτύσσονται βραδύτερα. Κι όλα αυτά, γιατί αν τα αφήσουμε απεριποίητα για περισσότερο καιρό, είναι πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια και βρωμιά και κατ’ επέκταση κάποια μόλυνση. Το ίδιο, όμως, μπορεί να συμβεί και αν κόβουμε πολύ, πολύ κοντά τα νύχια μας.

Περισσότερα θα καταλάβεις παρακάτω, ενώ θα μάθεις και ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κόψεις τα νύχια σου.

Κόβοντας τα νύχια σου πάρα πολύ κοντά και φτάνοντάς τα μέχρι την επιδερμίδα, είναι πολύ πιθανό να ρισκάρεις τη μελλοντική ανάπτυξή τους ή να δημιουργήσεις άλλα θέματα, όπως τα νύχια να αναπτύσσονται μέσα στο δέρμα και να… τρέχεις και να μη φτάνεις.

Αντίστοιχα, και αν τα αφήνεις απεριποίητα και δεν τα κόβεις συχνά, μπορεί να δημιουργηθούν βακτήρια και μικρόβια. Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι πως δεν πρέπει να κάνεις υπερβολές! Μπορείς να κόβεις τα νύχια των χεριών μία φορά την εβδομάδα και των ποδιών μερικές φορές τον μήνα σε ένα κοντό μήκος, που δεν φτάνει, όμως, ως το δέρμα.

Υπάρχει, όμως, και η κατάλληλη στιγμή για να κόψεις τα νύχια σου και να μην τα τραυματίσεις.
Πότε είναι αυτή; Μετά το μπάνιο!

Βλέπεις, τα νύχια μετά το μπάνιο ή το ντους έχουν μαλακώσει και είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland