4 ασκήσεις face yoga για να χαλαρώσεις πριν τον ύπνο

Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2021 19:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 ασκήσεις face yoga για να χαλαρώσεις πριν τον ύπνο

Το ήξερες πως το στρες διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος να μην ανανεώνονται και έτσι να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης, οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες;

Θα πρέπει λίγο να ηρεμήσεις και, βέβαια, να κάνεις υπομονή όπως κάνουμε όλοι μας αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Μία λύση είναι η face yoga, η οποία- εκτός από το ότι θα σε βοηθήσει να αποβάλεις όλη την ένταση που έχει συσσωρευτεί πάνω σου- θα τονώσει την επιδερμίδα σου και θα την κάνει κυριολεκτικά να λάμπει.

Παρακάτω, σου προτείνουμε τέσσερις ασκήσεις face yoga που μπορείς να κάνεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς και πραγματικά θα σου προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση νου και σώματος. Πριν κάνεις αυτές τις ασκήσεις, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καλό είναι να έχεις ολοκληρώσει τη skincare routine σου και να έχεις ήδη απλώσει στο δέρμα σου ένα serum ή ένα λαδάκι.

Τοποθέτησε τον δείκτη σου ανάμεσα στα φρύδια και κάνε εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Έτσι, θα χαλαρώσει ο μυς ανάμεσα στα φρύδια, ο οποίος συγκεντρώνει πολλή ένταση. Αφού ακουμπήσεις, λοιπόν, το δάχτυλο κάνε για λίγα λεπτά απαλό, κυκλικό μασάζ.

Μια δεύτερη άσκηση είναι να τοποθετήσεις τους δείκτες σου στη μύτη, στο σημείο που τελειώνει η εσωτερική γωνία του κάθε ματιού και να κάνεις μασάζ. Η άσκηση αυτή μειώνει το άγχος και την αϋπνία που μπορεί να αισθάνεσαι. Σημαντικό είναι παράλληλα να εισπνέεις από τη μύτη και να εκπνέεις από το στόμα.

Κάνε μασάζ ακουμπώντας ταμποναριστά όλο το πρόσωπό σου με όλα τα δάχτυλά σου για μερικά λεπτά. Η άσκηση αυτή οξυγονώνει κάθε σημείο του προσώπου σου, μειώνει την ένταση των μυών και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα- όταν θα ξυπνήσεις- να έχεις τέλεια επιδερμίδα.

Κλείσε τα μάτια και τοποθέτησε τις παλάμες σου πάνω στο πρόσωπό σου. Χαλάρωσε, απόβαλε όλες τις σκέψεις και μόλις είσαι έτοιμη άνοιξε τα μάτια σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος