4 λόγοι που το περπάτημα είναι καλύτερο από το γυμναστήριο

Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2020 20:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 λόγοι που το περπάτημα είναι καλύτερο από το γυμναστήριο

Τη στιγμή που όλοι κοπανιούνται τα Σαββατοκύριακα στο γυμναστήριο και κάνουν crossfit, εσύ θα επιλέξεις την άσκηση που κάνει τεράστιο καλό και στην ψυχική σου υγεία. Εκτός από γερό σώμα γεμάτο ενέργεια, χρειάζεσαι και καθαρό μυαλό. Και το περπάτημα είναι εκεί για να σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι.

Δεν θα ψάχνεις δικαιολογίες να το αποφύγεις
Έχει συμβεί σε όλους μας. Έχεις γραφτεί γυμναστήριο και η μία δικαιολογία διαδέχεται την άλλη. «Με πλάκωσε το πάπλωμα». «Έχω περίοδο». «Έβρεχε και πού να σηκώνομαι τώρα». Εντάξει, η βροχή μπορεί να είναι εμπόδιο και για το περπάτημα αλλά ένας μεγάλος περίπατος έχει άλλη χάρη.

Καλύτερη διάθεση χωρίς κόπο
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Michigan, οι περίπατοι στη φύση μειώνουν το στρες και βελτιώνουν την ψυχική υγεία. Εκτός του ότι ασκείσαι, ξεχνάς και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Για μεγαλύτερα αποτελέσματα, οργάνωσε βόλτες με καλή παρέα.

Αυξάνει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα
Το 2014, ερευνητές του Stanford κατέληξαν στο ότι η παραγωγικότητα και η δημιουργικότητά μας αυξάνονται κατά 60% όταν πηγαίνουμε για περπάτημα. Ακόμα και όταν περπατάς σε εσωτερικό χώρο.

Περπάτημα ίσον διαλογισμός
Εάν το θέλεις, το περπάτημα μπορεί να λειτουργήσει όπως ο διαλογισμός. Ηρεμεί το μυαλό σου και μαθαίνει να συγκεντρώνεσαι σε αυτό που κάνεις, στο εδώ και τώρα. Όταν είσαι μόνη, έρχεσαι σε μεγαλύτερη επαφή με τον εαυτό σου, τις σκέψεις του αλλά και με τις σωματικές σου αισθήσεις.