Θλιβερές διαπιστώσεις με αφορμή τον θάνατο του αδελφού μου

Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών ή Σύλλογος ολίγων;

Τρίτη, 14 Αύγουστος 2018 14:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θλιβερές διαπιστώσεις με αφορμή τον θάνατο του αδελφού μου

Σε ένα χωριό που θέλουμε να λέμε ότι παράγουμε πολιτισμό (τρομάρα μας),αποδεικνύεται περίτρανα ότι αυτό έχει τελειώσει.

Ο κύριος εκφραστής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος με πράξεις και παραλείψεις του, έχει διαγράψει το επίθετο Πολιτιστικός και του έχει απομείνει μόνο ΄΄το  Σύλλογος΄΄.

Πολιτισμός, κύριοι,του Συλλόγου, δεν σημαίνει μόνο τραγούδια, χοροί και πανηγύρια.

Κυρίως σημαίνει μνήμη, αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς.

Εσείς το κάνετε αυτό με επιλεκτικά κριτήρια, τα οποία εσείς γνωρίζετε ή για να είμαι πιο σαφής τα γνωρίζουμε όλοι, αλλά δεν θέλω στην παρούσα φάση να αναφέρω για ευνόητους λόγους.

Η αδιαφορία σας για την διάθεση της Φιλαρμονικής κατά την κηδεία του ΚΕΚΕΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ μαρτυράει την έλλειψη μνήμης και προπάντων άρνηση της αναγνώρισης και της προσφοράς του θανόντος στον Πολιτισμό του χωριού μας.

Η οικογένεια ΚΕΚΕΡΗ από το έτος 1936 έως το 2012 προσέφερε διαχρονικά εθελοντικές υπηρεσίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κροκεών  με επτά (7) ενεργά μέλη στην φιλαρμονική, μεταξύ αυτών και ο αείμνηστος αδελφός μου  Γρηγόριος (Γόρης) με διαρκή συμμετοχή από την ηλικία των 15 έως και 58 ετών.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου σε συνθέσεις Διοικητικών Συμβουλίων με λαμπρές προσωπικότητες του χωριού μας που διατηρούσαν το πνεύμα και τις παρακαταθήκες των ιδρυτών κυρίως της Φιλαρμονικής στην βάση των  οποίων ς οι Κροκεές  ήταν αναγνωρισμένες από όλους τους Λάκωνες, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Νομού μας.

Αυτή η έμπρακτη προσφορά φαίνεται να ήταν  αμελητέα, ώστε η Φιλαρμονική να μην τιμήσει ένα σπλάχνο από τα σπλάχνα της, όπως υπήρξε ο αείμνηστος ΓΟΡΗΣ, εν αντιθέσει με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής σε άλλα αξιόλογα θανόντα πρόσωπα, που όμως ουδέποτε είχαν σχέση και προσφορά στον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Άραγε γιατί;

Η έκδοση συλλυπητήριας ανακοίνωσης  εκ μέρους σας αποτελεί κοροϊδία και επιστρέφεται ως απαράδεκτη και ανεπίδεκτη ,γιατί δεν είχε την έμπρακτη και δέουσα τιμή που ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής κατά την εξόδιο ακολουθία, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την αδιάλειπτη συμμετοχή του Γρηγόρη Κεκέρη στον Πολιτισμό του χωριού που υπεραγαπούσε(!), τις Κροκεές.

Επειδή όλοι γνωρίζατε από νωρίς το συμβάν και μαθαίνω ότι όλοι σας,ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το συζητήσατε μετά και την θετική γνώμη της Προέδρου, θα ήθελα έστω και τώρα να απαντήσετε ποιος ή ποιοι είναι οι ορατοί ή αόρατοι παράγοντες, που επηρέασαν και τελικά επέβαλαν την ΜΗ συμμετοχή της Φιλαρμονικής των Κροκεών κατά την εξόδιο ακολουθία του θανόντος αδελφού μου. Ότι και να συνέβη πάντως, αποδείξατε ότι ο πολιτισμός είναι είδος εν ανεπαρκεία στον ΄΄Πολιτιστικό΄΄ σας Σύλλογο.

Σας ενημερώνω ότι δεκάδες ,για να μην πω εκατοντάδες, είναι τα μηνύματα που λαμβάνω από συγχωριανούς μας εδώ και στο εξωτερικό για την αρνητική και μεροληπτική στάση σας με τελευταίο συμβάν τον θανόντα αδελφό μου.

Αυτές οι ενέργειες διαμορφώνουν το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία μας που πάντα ήθελε και θέλει  την Φιλαρμονική Κροκεών να στέκεται ψηλά και να πρωτοπορεί στα Πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο στο χωριό αλλά σε όλη την Λακωνία, κρατώντας ίσες αποστάσεις, δηλαδή χωρίς διακρίσεις προς όλες τις οικογένειες των Κροκεατών και γιατί όχι όπου ζητηθεί η παρουσία της.

Αυτή την έξωθεν καλή μαρτυρία την χάσατε και την κλωτσήσατε με την τελευταία σας αρνητική στάση και τις  συνέπειες σε βάρος σας  θα τις διαπιστώσετε σε βάθος χρόνου.

Είναι γνωστό ότι ο αδελφός μου Κώστας Κεκέρης είναι ο Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής των Μολάων και να είσθε σίγουροι ότι αν είχαμε την παραμικρή υποψία για το ολίσθημα και την παράλειψής σας, θα ήταν παρούσα αυτή η Φιλαρμονική και τότε θα καταλαβαίνατε το εύρος της ξεφτίλας  από τους συγχωριανούς μας.

Μην νομίσετε ότι κινούμε από ταπεινά ή προσωπικά ελατήρια για την αρνητική στάση που θα φέρετε ως στάμπα ,γιατί ως μουσικός και συμπολίτης σας έχω καυτηριάσει στάσεις, συμπεριφορές  και παραλείψεις φίλων μου δημοσίως, όταν και όποτε δεν λειτουργούσαν για την πρόοδο και το συμφέρον των Κροκεών και όποιο αξίωμα και αν κατέχουν.

Γι’ αυτό θέλω να σας επισημάνω από καρδιάς και με βαρύ το πένθος από την πρόωρη απώλεια του αγαπημένου μου αδελφού Γρηγόρη, σας προτρέπω για όσο καιρό διαρκεί η θητεία σας και αν θέλετε να γίνει ο Σύλλογος που είναι σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, μην στερήσετε την παρουσία και την συμμετοχή της Φιλαρμονικής, όπου ζητηθεί κυρίως στον πόνο και στην λύπη ΟΛΩΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ, γιατί είναι γνωστό ότι η Φιλαρμονική Κροκεών, που σε λίγα χρόνια συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής:
- Είχε κορυφαίους εξαιρετικούς Αρχιμουσικούς και Διοικητικά Συμβούλια με κορυφαίες προσωπικότητες(δεν αναφέρω ονόματα φοβούμενος μην ξεχάσω και αδικήσω κάποιον).
- Είχε Κροκεάτες Αρχιμουσικούς που σε χαλεπούς καιρούς εργάσθηκαν εθελοντικά για την Φιλαρμονική
- Έχει βασική περιουσία από την κληρονομιά του αείμνηστου Λούη Γορανίτη και του κτιρίου των Ομογενών Αμερικής
- Λειτουργεί σε Δωρεάν κτίριο της Κοινότητας Κροκεών
- Έχει συνεχή χρηματοδότηση από την Ομογένεια και τους εν Αττική Κροκεάτες
- Έχει τακτικές και έκτακτες χρηματοδοτήσεις από όλους τους Κροκεάτες, έστω και τους ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ.

Αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν τον πολιτισμό των Κροκεών και οφείλετε να το κάνετε πράξη σε κάθε συγχωριανό μας διαπαιδαγωγώντας τα νεαρά και εξαιρετικά παιδιά που είναι το μέλλον της Φιλαρμονικής των Κροκεών.

Αυτή την αυτονόητη ενέργεια δυστυχώς δεν πράξη στο πρόωρο και αδόκητο χαμό του αδελφού μου Γρηγόρη Κεκέρη.

Διδαχθείτε και λειτουργήστε πλέον ως Πολιτιστικός Σύλλογος ,γιατί εκείνο που πρέπει να έχετε οδηγό είναι ότι ο Πολιτισμός ως αξία ανεκτίμητη ενώνει και προάγει την κοινωνία.

Αυτή είναι και η απαίτηση όλων ανεξαιρέτως των Κροκεατών.

Θα το τολμήσετε άραγε;

Παντελής Κεκέρης
Κροκεές 13/8/2018

Φωτο: Ο εκλιπών Γρηγόρης Κέκερης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland