Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο προσκήνιο

Μέσω τηλεδιασκέψεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 10:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο προσκήνιο

Σειρά τηλεδιασκέψεων με τα περίπου 2.000 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας, που έχουν ανοίξει καρτέλα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ξεκινά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η διαβούλευση «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου – Το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Προσκήνιο» αφορά στην καταγραφή των προβλημάτων και των παθογενειών στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στις απόψεις και προτάσεις των σωματείων και των εκπροσώπων τους για τη συμβολή της Πολιτείας στη θεσμική επίλυσή τους.   

Πρόκειται για ανοιχτή συζήτηση, απευθείας με τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας και ο λόγος περνάει στη βάση του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο «κύτταρο» του αθλήματος, για τις απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισής του, τον ρόλο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις προοπτικές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, την ορθή αξιοποίηση της κρατικής χρηματοδότησης, τους προπονητές, την ανάπτυξη υποδομών – ακαδημιών.
Η πρώτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου με προσκεκλημένα τα 203 ποδοσφαιρικά σωματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Θα ακολουθήσουν τις προσεχείς ημέρες αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και των υπολοίπων περιφερειών της χώρας, για τη συνέχεια του διαδικτυακού διαλόγου, καθώς είναι αδύνατον να προσκληθούν και να συμμετάσχουν -ουσιαστικά- όλα τα σωματεία σε μία ημέρα. 

Πέρα από τις τοποθετήσεις τους, λειτουργεί και ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου οι εκπρόσωποι των σωματείων θα μπορούν να αποστείλουν υπομνήματα και προτάσεις. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαβούλευσης «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου», θα προγραμματιστούν ξεχωριστές ενότητες συζήτησης του Λ. Αυγενάκη με τους εκπροσώπους των περίπου 100 σωματείων ποδοσφαίρου Γυναικών, τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου Σάλας και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti