Στον νότιο Πάρνωνα πεζοπορεί ο ΕΟΣ Σπάρτης

Την Κυριακή 30/1

Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2022 17:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον νότιο Πάρνωνα πεζοπορεί ο ΕΟΣ Σπάρτης

Πεζοπορία στο Χιονοβούνι του νότιου Πάρνωνα πραγματοποιεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Μολάων-Νοτιοανατολικής Λακωνίας. Η ομάδα θα ακολουθήσει την κυκλική διαδρομή: Τούμπαλη - Κακοσκάλι - Βρυσούλες - Ριγκάνθι - Τούμπαλη (κοντά στην Κρεμαστή).

Η σχεδόν πεντάωρη πορεία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, γκέτες, μπατόν, σκουφί, γάντια, επαρκή ποσότητα νερού). Ο βαθμός δυσκολίας της πεζοπορίας χαρακτηρίζεται Α+.

«Μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουμε το Χιονοβούνι (κορυφή στα 1.297μ.), με τη μοναδική βλάστηση (μαύρη πεύκη, κεφαλληνιακή ελάτη) και τα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας (στάνες, καλύβια, πεζούλες)», υπογραμμίζει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Σημείο συνάντησης στις 7:45΄ το πρωί της Κυριακής, το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης, ώστε να γίνει η μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές κ. Δημήτρη Ρηγάκο (6978763133) και κ. Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) μέχρι και σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται πως θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον Covid-19.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti