Με εμπειρίες επέστρεψαν οι Σπαρτιάτες αθλητές από τη Ρωσία (ΦΩΤΟ)

Συμμετείχαν στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες της Ούφα - Καλύτερη θέση η 4η των αγοριών στο beach volley

Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2019 14:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με εμπειρίες επέστρεψαν οι Σπαρτιάτες αθλητές από τη Ρωσία (ΦΩΤΟ)

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες (53οι), οι οποίοι διεξήχθησαν στην πόλη Ούφα της Ρωσίας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), από την Τετάρτη 10 Ιουλίου έως το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019. Συμπεριελήφθη, μάλιστα, μεταξύ των 100 δήμων παγκοσμίως και μεταξύ των πέντε ελληνικών εκπροσώπων, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών». Από λακωνικής πλευράς συμμετείχαν αποστολές και των Δήμων Αν. Μάνης κι Ευρώτα.

Στην 53η φετινή διοργάνωση, την αποστολή του Δ. Σπάρτης συγκρότησαν δέκα αθλητές από το στίβο, την ελληνορωμαϊκή πάλη, την κολύμβηση και το beach volley. Στις σημαντικότερες διακρίσεις της σπαρτιατικής συμμετοχής συγκαταλέγονται η 4η θέση των αγοριών στο beach volley, η 6η θέση των κοριτσιών στα 800 μ. και η 13η  θέση των κοριτσιών στη σκυταλοδρομία 4Χ100.

Τον Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησε ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης, ενώ η αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν η εκπαιδευτικός Ευγενία Παπαδάκη, αποτελούνταν από το Σπύρο Παυλάκο, μέλος της διοίκησης των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, τις προπονήτριες στίβου Αγγελική Ανδρακάκου και Ανθή Τσατουμά, τον προπονητή κολύμβησης Δημήτρη Μαζαράκο, τον προπονητή ελληνορωμαϊκής πάλης Απόστολο Μανουηλίδη και τον προπονητή beach volley Γιάννη Ρηγάκο.

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες λαμβάνουν τη μορφή παιδικής Ολυμπιάδας, ενώ διεξάγονται ετησίως, με κεντρικό σύνθημα: «Αθλητισμός- Δικαίωμα όλων των παιδιών». Προβάλλουν θεμελιώδεις αξίες και αρετές στους νέους, όπως τη σημασία του Αθλητισμού, ως αναπόσπαστο τμήμα ενός υγιούς τρόπου ζωής, τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα, το ιδανικό του «ευ αγωνίζεσθαι» και συμβάλλουν ουσιαστικά στην αθλητική διαπαιδαγώγησή τους.

Όπως αναφέρει ο Δ. Σπάρτης, «οι αθλητές μας επέστρεψαν έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες, που θα τους βοηθήσουν ως προς τη βελτίωση της αγωνιστικής απόδοσής τους και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων χαρακτήρων. Επιπλέον, συγκεντρώνουν όλα τα εχέγγυα για ακόμη μεγαλύτερες μελλοντικές διακρίσεις.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλους τους αθλητές και τα μέλη της δημοτικής αποστολής, που εκπροσώπησαν επάξια τη Σπάρτη, διαδίδοντας τ’ όνομά της σε παγκόσμια κλίμακα και στο επίπεδο του Αθλητισμού. Διαβεβαιώνει, επίσης, πως θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών τους, παρέχοντας διαρκή και πολύπλευρη υποστήριξη».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα