Η πόλη πήζει στο σκουπίδι

Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 13:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η πόλη πήζει στο σκουπίδι

Η πόλη της Σπάρτης βουλιάζει στο σκουπίδι κοντά δύο μήνες τώρα και καθώς δείχνουν τα πράγματα θα εξακολουθήσει να πνίγεται για αρκετό καιρό ακόμη.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι «γιατί;».

Προφανώς γιατί κάποιοι δεν φρόντισαν να βρουν λύση εγκαίρως, αφού γνώριζαν ότι ο μέχρι τώρα (κακώς) χρησιμοποιούμενος χώρος απόθεσης των σκουπιδιών της πόλης, ο ΧΑΔΑ Αφυσσού, θα έκλεινε με δικαστική απόφαση. Και η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις που έχει «ξαναπαιχτεί» και σε άλλες πόλεις είναι η κήρυξη της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και, στη συνέχεια, η μεταφορά των σκουπιδιών σε κατάλληλο αδειοδοτημένο χώρο. Εδώ όλα έγιναν με χρονοκαθυστέρηση…

Στο χώρο που βρέθηκε στον Πύργο έλλειπαν λέει κάποιες υπογραφές των ανευθυνουπευθύνων που συνέπρατταν στην έσχατη λύση της ανάγκης της μεταφοράς των σκουπιδιών, αλλά το αποτέλεσμα, αποτέλεσμα! Η πόλη να πήζει στο σκουπίδι!

Μια εικόνα κατάντιας και παρακμής. Είναι ο μοντέρνος καλλωπισμός της Δημοτικής Αρχής των εκπλήξεων, γιατί απλά κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρόν του.

Και αντί ο Δήμαρχος της πόλης να έχει χάσει τον ύπνο του και να βασανίζεται να βρει την εφικτή λύση, τον είδαμε να φωτογραφίζεται στο «ρου» του Ευρώτα να παίρνει το χειμερινό μπάνιο του και να μετράει το βιολογικό φορτίο του ποταμού! Και να μας το παρουσιάζει ως επίτευγμα και άθλο, απευθυνόμενος στους ιθαγενείς αυτού του τόπου.

Δήμαρχε, αναζητούνται ίχνη σοβαρότητας!
Δεν είναι ο Ευρώτας η κολυμβήθρα του Σιλωάμ που μπορεί να εξαγνίζει τα πάντα όλα… Για αβελτηρίες, αμέλειες, παραλείψεις, ανικανότητα.
Δεν αρκούν οι βαρύγδουπες μεγαλοστομίες , τα φρου φρου και τα επικοινωνιακά αρώματα. Τα προβλήματα καθημερινότητας απαιτούν λύσεις και τα σκουπίδια έπρεπε να είχαν φύγει από την πόλη χθες!

Καλά τα σούρτα φέρτα, αλλά «στη Ρώμη οφείλεις να κινηθείς ως Ρωμαίος» και οι ανοχές της τοπικής μας κοινωνίας στερεύουν και ενίοτε τιμωρούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti